PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Χατζηδάκης: Έρχεται αύξηση συντάξεων


Σημαντική αύξηση των συντάξεων «ακόμα και για τα δεδομένα της προμνημονιακής περιόδου» το 2023, προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, οκ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι η αύξηση συνδέεται με τον τιμάριθμο και την ανάπτυξη, με βάση τη νομοθεσία.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας σημειώνει ότι οι συνταξιούχοι θα ωφεληθούν από δύο ακόμη μέτρα, που είναι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία αφορά περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχους με εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ και οι αυξήσεις στις συντάξεις που θα δουν πάνω από 150.000 παλαιοί συνταξιούχοι, με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης, οι οποίοι θα πληρωθούν την 4η αύξηση που προκύπτει από τον επανυπολογισμό των συντάξεών τους.

«Οι αυξήσεις είναι αυξήσεις μόνιμες, που θα βελτιώσουν σημαντικά το εισόδημα των συνταξιούχων σε μία δύσκολη περίοδο» αναφέρει.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδάκης διευκρινίζει ότι, σύμφωνα με τον νόμο, το συνολικό ποσό της σύνταξης αναπροσαρμόζεται βάσει του μέσου όρου ανάπτυξης της οικονομίας και πληθωρισμού. «Αυτό επί της αρχής συμπαρασύρει, τόσο τις εθνικές, όσο και τις ανταποδοτικές συντάξεις, ωστόσο όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που θα εφαρμοστεί η αύξηση αυτή, θα περιληφθούν, όπως ορίζεται, σε κοινή απόφαση των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών» συμπληρώνει.

Σχετικά με τις βασικές αρχές της νέας στεγαστικής πολιτικής, ο κ. Χατζηδάκης δηλώνει ότι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη και τονίζει ότι η χώρα θα αποκτήσει, ύστερα από πολλά χρόνια, μία ουσιαστική στεγαστική πολιτική, που θα έχει στο επίκεντρό της τους νέους και ειδικότερα τα νέα ζευγάρια, που αντιμετωπίζουν υψηλό κόστος στέγασης σε σχέση με το εισόδημά τους. «Στο πλαίσιο αυτό, θα εφαρμόσουμε σύγχρονες ιδέες και λύσεις, κατά το πρότυπο προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών. Σε αυτή την κατεύθυνση θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες και οι πόροι, τόσο του Ταμείου Ανάκαμψης, όσο και του ΕΣΠΑ» εξηγεί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment