PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μπακογιάννης: Κάναμε ένα πολύ μεγάλο λάθος χθες στην Ομόνοια


Αντιδράσεις και σχόλια προκάλεσε ο συνωστισμός πολιτών που παρατηρήθηκε γύρω από το εντυπωσιακό συντριβάνι και η μη τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό, το βράδυ της Πέμπτης, στα «αποκαλυπτήρια» της νέας όψης της πλατείας Ομονοίας

Ο ίδιος ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σχολίασε σήμερα: «Τα άκουσα κανονικά. Και όταν τα ακούς, δεν κρύβεσαι, συζητάς και παραδέχεσαι το λάθος». Σε δήλωσή του με φόντο την πλατεία, μίλησε για «εύλογα και δικαιολογημένα σχόλια». Όπως σημείωσε, δεν επρόκειτο για εγκαίνια ή για φιέστα με ομιλίες, ενώ η παρουσία του ήταν ολιγόλεπτη, την ώρα που η δημοτική αστυνομία με μεγάφωνα ζητούσε από τον κόσμο να κρατήσει αποστάσεις. «Κάναμε ένα πολύ μεγάλο λάθος γιατί δεν προβλέψαμε ότι θα μαζευτεί αυθόρμητα πολύς κόσμος» δικαιολογήθηκε.

Την ίδια ώρα, με διαδοχικές αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρήστες τους παρατηρούν ότι η κυβέρνηση και η αστυνομία παρενέβησαν σε πρόσφατες περιπτώσεις συναθροίσεων σε Αγία Παρασκευή και Κυψέλη, κάτι που δεν έκαναν χθες στην Ομόνοια. Θυμίζουν δε τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά ότι είναι «ανεπίτρεπτος και επικίνδυνος ο συνωστισμός στις πλατείες. Γιατί κανένας μας δεν θέλει να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν χθες».

«Τώρα ο συνωστισμός στις πλατείες είναι καλός και άριστος κ. Χρυσοχοΐδη; Υποκρισία και λαϊκισμός!» σχολίασε μέσω twitter ο βουελυτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης.

«Είναι η δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα που η πολιτική ηγεσία έχει διαφορετική συμπεριφορά από αυτή που ζητάει από εμάς. Δεν αντιλαμβάνεται ότι σε μια τέτοια συγκυρία τέτοια λάθη, όπως το να μη δίνει το σωστό παράδειγμα, έρχονται με μεγάλο τίμημα ακόμα και αν αυτό δεν καταγράφεται άμεσα» έγραψε στο facebook ο Παύλος Γερουλάνος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ».

«Τί έγινε κύριε Χρυσοχοΐδη, τα ΜΑΤ τα ξεχάσατε στο άλλο σας το σακάκι;» σχολίασε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα, ενώ το μέλος του ΚΚΕ, δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος διαπίστωσε πως «στην πλατεία Μπακογιάννη, κορωνοϊός δεν πιάνει».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment