PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ.Αρβανιτόπουλος: Αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για τον πολιτισμό



Δήλωσε χθες ο νέος υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κατά την παραλαβή τού μέχρι χθες υπουργείου Πολιτισμού.

«Επενδύουμε στον πολιτισμό, που τον θεωρούμε τη δυναμική μας ταυτότητα στη δημιουργική μας πορεία προς το μέλλον» δήλωσε χθες ο νέος υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κατά την παραλαβή τού μέχρι χθες υπουργείου Πολιτισμού.

Δίπλα του η πρώην υπηρεσιακή υπουργός Τατιάνα Καραπαναγιώτη και η γενική γραμματέας του υπουργείου Λίνα Μενδώνη. Τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο συνόδευαν η νέα ηγεσία του υπουργείου, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας και οι υφυπουργοί Θόδωρος Παπαθεοδώρου και Γιάννης Ιωαννίδης.

«Όλοι οι παράγοντες συντέλεσαν στα καθήκοντά τους άψογα» ανέφερε η Τατιάνα Καραπαναγιώτη για τη σύντομη παρουσία της στο υπουργείο. «Ο πολιτισμός και η παιδεία είναι η κιβωτός του ελληνισμού. Η ισχυρή διαχρονική ταυτότητα στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον» τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Ο αναπληρωτής υπουργός, Κώστας Τζαβάρας, είπε ότι «η δουλειά μας ξεκινά σήμερα», ενώ υποσχέθηκε την «αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων» και μία «εθνική πολιτική για τον πολιτισμό». Επίσης, ανέφερε ότι θεωρεί πως, όταν κάποιος υπηρετεί ως αντιπρόσωπος μιας πανανθρώπινης κληρονομιάς, η μόνη δυνατότητα ελπίδας είναι η «ανάκτηση του χαμένου κέντρου». Απευθυνόμενος στους εργαζομένους του Υπουργείου Πολιτισμού, είπε ότι «στην περιπέτεια που θα ζήσουμε μαζί, να εμπνεύσουμε ο ένας τον άλλον για κάτι καλύτερο και ελπιδοφόρο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Γ. Γεραπετρίτης: Εκτιμώ θα υπάρξει επαναξιολόγηση της Τουρκίας για τη Μονή της Χώρας

Peristeri News

Leave a Comment