PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Αχ. Καραμανλής: Δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία


Λίγο πριν τις 9 το βράδυ ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας για την τραγωδία των Τεμπών.

«Δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία», δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε. «Δεν υπάρχει κανείς άλλος από εμένα που επιθυμεί να λάμψει η αλήθεια», είπε στην αρχή του λόγου του ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Ενώ για όσους τον κατηγορούν ως τότε υπουργό Μεταφορών, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής απάντησε: «Να συντάξουν συγκεκριμένο κατηγορητήριο και να γίνει στη βουλή η συζήτηση και όχι στα λαϊκά δικαστήρια. Δεν κρύφτηκα και δεν κρύβομαι πίσω από καμία βουλευτική ασυλία».

Ακόμα, στον λόγο του έκανε λόγο για «πολιτική εκμετάλλευση» της τραγωδίας των Τεμπών. «Ποτέ δεν κάναμε τυμβωρυχία μετά το Μάτι και την Μάνδρα. Δεν είδαμε την τραγωδία σαν ευκαιρία». «Νομίζετε ότι δεν πονάω εγώ όπως κάθε Έλληνας; Δεν ανατριχιάζω όταν αναλογίζομαι το δράμα που περνούν αυτές οι οικογένειες; Ότι δεν θα έδινα τα πάντα για να ζουν αυτοί οι 57 άνθρωποι. Μιλάω ως άνθρωπος και ως πατέρας τριών παιδιών», είπε ο πρώην υπουργός μεταξύ άλλων.

Λόγο για ανθρώπινο λάθος έκανε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής από το βήμα της βουλής. «Πολλά τα ανθρώπινα λάθη δεν είναι θεωρία. Υπάρχει αιτιώδεις συνάφεια στα ανθρώπινα λάθη όχι στην περίπτωση της 717» .

«Πατάτε στον ανθρώπινο πόνο. Διαχέουν το μίσος από το διαδίκτυο. Ακούω προσωπικές αναφορές. Νομίζεται ότι δεν πονάω εγώ; Φαντάζεστε ότι δεν ανατριχιάζω όταν σκέφτομαι τον πόνο των οικογενειών». «Δεν καταφέραμε να ξεριζώσουμε παθογένειες», είπε.

Όσον αφορά, την στοχοθεσία της αντιπολίτευσης ο Κώστας Καραμανλής υπογράμμισε: «Στόχος σας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όχι εγώ. Είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που εδραίωσε τη δημοκρατία στη χώρα».

«Έκανα τα καθήκοντά μου με ηθική και εντιμότητα. Με απόλυτο σεβασμό στις μνήμες αυτών που χάθηκαν», είπε κλείνοντας τον λόγο του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας

Peristeri News

Συνεχίζεται η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας

Peristeri News

Η Μαρία Συρεγγέλα διέγραψε από τη ΝΔ τον Μιχάλη Ταμήλο

Peristeri News

Leave a Comment