PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιβάνοφ: Αποχώρηση των προσφύγων από την Ελλάδα


Αναγνωρίσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ την ανάγκη αποχώρησης των προσφύγων από την Ελλάδα, υποστήριξε όμως ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει μόνο μέσω «εναέριων διαδρόμων».

Μιλώντας στη διάσκεψη του ΟΑΣΕ στη Ρώμη, σημείωσε ότι για να σταματήσει η ανθρωπιστική κρίση με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, αλλά και για να διαφυλαχθεί η περιφερειακή σταθερότητα στα Βαλκάνια, είναι αναγκαίο να αδειάσει το συντομότερο δυνατόν το έδαφος της χώρας μας, όχι όμως μέσω της βαλκανικής διαδρομής, αλλά μέσω «εναέριων διαδρόμων».

Ο Ιβάνοφ είπε ότι η ΠΓΔΜ δεν θέλει να δοκιμαστούν οι σχέσεις της με την Ελλάδα και ότι είναι αναγκαία η παροχή υποστήριξης και στις δύο χώρες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Σύμφωνα με το πρόεδρο της ΠΓΔΜ, παρατηρούνται ολοένα και περισσότερα περιστατικά με μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στο έδαφός της, όπως και αυξημένες περιπτώσεις με πλαστογραφημένα έγγραφα και κρούσματα κατά των δυνάμεων ασφαλείας στα σύνορα με την Ελλάδα.

«Το παράδοξο», πρόσθεσε, «είναι ότι αυτά συμβαίνουν από το έδαφος χώρας που είναι μέλος της ζώνης Σένγκεν. Κατά κάποιον τρόπο, έχουμε οδηγηθεί σε μία κατάσταση που πρέπει να προστατεύσουμε την Ευρώπη από την Ε.Ε.».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment