Διεθνή

Ιταλικό χωριό προσφέρει δωρεάν διαμονή για το καλοκαίρι

Μετά την πανδημία και τα lockdown σε διάφορες χώρες του κόσμου, χρειαζόμαστε τις διακοπές όσο τίποτα άλλο. Είναι όμως δύσκολο κανείς να προγραμματίσει ένα ταξίδι ειδικά όταν αυτό είναι στο εξωτερικό.

Οι χώρες ανοίγουν σιγά-σιγά τα σύνορά τους όμως δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι η πτήση δεν θα ακυρωθεί ή η περιοχή στην οποία ταξιδεύεις δεν θα ξανά εφαρμόσει lockdown.

Για αυτό τον λόγο ένα μικρό χωριό στην Ιταλία το San Giovanni στην Μολίζε προσφέρει δωρεάν διαμονή στους τουρίστες ελπίζοντας να προσελκύσει κόσμο μετά την δύσκολη περίοδο της καραντίνας.

Το project αυτό ονομάστηκε «Regalati il Molise» (μετ. Χάρισε στον εαυτό σου Μολίζε) και διαθέτει 3 σπίτια περίπου 40 διαμονές μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε με συνέντευξη τύπου στο αρχαίο χωριό San Giovanni από τον πρόεδρο του συλλόγου Amici del Morrutto, Stefano Trotta, και τον δήμαρχο της πόλης, Domenico Credico. Ανακοίνωσαν ότι το έργο θα προσφέρει 40 δωρεάν διαμονές διάρκειας μιας εβδομάδας, μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, σε διάφορα σπίτια γύρω από τον δήμο, τα οποία διατίθενται ευγενικά από τους κατοίκους τους.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να αναβιώσει τα μικρά χωριά του Molise, τα οποία είναι και τα δύο όμορφα αλλά συχνά άγνωστα, κάνοντάς το να λάμπει στους χάρτες πολλών τουριστών. Η ελπίδα είναι επίσης να ξεκινήσει ένα πιλοτικό έργο που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός πραγματικού δικτύου φιλοξενίας χωρίς κόστος καθ ‘όλη τη διάρκεια του Moliseover, κάνοντας χρήση του γεγονότος ότι πολλά σπίτια στο χωριό είναι ακατοίκητα εδώ και χρόνια.

Υπάρχουν μερικές προϋποθέσεις σε ολόκληρη τη συμφωνία, δηλαδή για να συμμετάσχετε δεν πρέπει να είστε κάτοικος του Molise και να μην έχετε καν συγγενείς ή σπίτια στην περιοχή.

Αν λοιπόν αγαπάς την ηρεμία, την παράδοση και την φύση πρέπει να επισκεφτείς αυτό το χωριό να γευτείς την τοπική κουζίνα και να ανακαλύψεις την κουλτούρα των κατοίκων.

Αν πάλι θες να επισκεφτείς και τις μεγάλες πόλεις όπως η Ρώμη και η Νάπολη πρέπει να ξέρεις ότι απέχουν μόλις δύο ώρες απόσταση από το χωριό.

Συμπλήρωσε την αίτηση στο morrutto.com γράφοντας γιατί θες να επισκεφτείς την περιοχή και στείλε την με email στο amicidelmorrutto@gmail.com

Related posts

Ζαχάροβα: Οι αμοιβαίες απελάσεις δεν είναι δική μας επιλογή

Peristeri News

Ρωσία: Κυρώσεις στη σύζυγο και την κόρη του Μπάιντεν

Peristeri News

Σκωτία: Ολοταχώς για δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας

Peristeri News

Leave a Comment