PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιταλία: Θετικός στον κορωνοϊό ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος


Θετικός στον νέο κορωνοϊό διαγνώσθηκε ο γενικός γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας, Νικόλα Τζινγκαρέτι.

Ο Ιταλός πολιτικός είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, μαζί με την οικογένειά του.

Θετικός στον ιό είναι και ένας εκ των ανδρών ασφαλείας του επικεφαλής της Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να υποβληθεί και ο ίδιος σε εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι φορέας του κορωνοϊού.

Στο μεταξύ, η ιταλική κυβέρνηση εξετάζει την παράταση του μέτρου αναστολής λειτουργίας των σχολείων και των πανεπιστημίων μέχρι και τα τέλη Μαρτίου, σε μία προσπάθεια περιορισμού του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων.

Κι αυτό, διότι στην Ιταλία έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα του νέου ιού στην Ευρώπη, με πάνω από 4.000 επιβεβαιωμένους ασθενείς.

Μάλιστα, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 197 – έναν από τους υψηλότερους παγκοσμίως.

Επέκταση της «κόκκινης ζώνης» σε μεγάλο μέρος του βορρά

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε απόψε να κηρύξει σε απομόνωση όλη την περιφέρεια της Λομβαρδίας και άλλες δώδεκα περιοχές σε Βένετο, Εμίλια Ρομάνια και Πεδεμόντιο, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού. Πρόκειται, ουσιαστικά, για επέκταση της «κόκκινης ζώνης» σε μεγάλο μέρος του ιταλικού βορρά.

Πέρα από τη Λομβαρδία, σε απομόνωση τίθενται οι περιοχές των πόλεων Πάρμα, Πιατσέντσα, Μόντενα, Ρέτζιο Εμίλια, Ρίμινι, Πέζαρο, Ουρμίνο, Βενετία, Τρεβίζο, Πάδοβα, Άστι και Αλεσάντρια, μέχρι τις 3 Απριλίου.

Ουσιαστικά, απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών έξω από τις περιοχές αυτές, εκτός από ειδικές περιπτώσεις. Κλειστά θα παραμείνουν γυμναστήρια, πισίνες, μουσεία, πολιτιστικά κέντρα και χιονοδρομικά κέντρα. Τα εμπορικά κέντρα θα μπορούν να μένουν ανοικτά μόνον από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.

Τα νέα αυτά μέτρα είχε προναγγείλει νωρίτερα ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Άντζελο Μπορέλι, μετά τα δεδομένα που έδειξαν μακράν τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων ημερησίως από τότε που ξέσπασε η επιδημία πριν από δύο εβδομάδες, δηλαδή άλλα 1.145 σε ένα 24ωρο.

Την ίδια ώρα, οι Ιταλοί γιατροί των μονάδων εντατικής θεραπείας σημαίνουν συναγερμό και υπογραμμίζουν ότι «η κατάσταση στα νοσοκομεία της Λομβαρδίας είναι οριακή».

«Υφίστανται μεγάλη πίεση, η οποία είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί. Δυστυχώς, μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με καταστροφικές συνέπειες» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Προσθέτουν δε ότι «δεν κινδυνεύει μόνον η ζωή των ασθενών με τον covid-19, αλλά και όλων όσων απευθύνονται στα δημόσια νοσοκομεία για χρόνιες και οξείες παθήσεις» και ζητούν την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, και του περιφερειάρχη της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα.

Το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας έκανε γνωστό ότι σύντομα μέρος των ασθενών που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της Λομβαρδίας θα μεταφερθεί σε άλλες περιοχές του ιταλικού βορρά.

Παράλληλα, μετά τη δήλωση του γραμματέα του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Τζινγκαρέτι, ότι βρέθηκε θετικός στον ιό, ο περιφερειάρχης της Σικελίας, Νέλο Μουσουμέτσι, ο οποίος τον συνάντησε πρόσφατα, έκανε γνωστό ότι θα τεθεί σε αυτοαπομόνωση.

Στο Σαλέρνο της Κάτω Ιταλίας έχει ξεσπάσει εξέγερση στις τοπικές φυλακές, λόγω του ότι απαγορεύθηκαν οι επισκέψεις και κατά συνέπεια οι συναντήσεις των φυλακισμένων με τους συγγενείς τους, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Αίγυπτο η πρόεδρος της Κομισιόν και οι πρωθυπουργοί Ελλάδας, Ιταλίας και Βελγίου

Peristeri News

Πορτογαλία: Η κεντροδεξιά Δημοκρατική Συμμαχία κέρδισε με μικρή διαφορά στις εκλογές

Peristeri News

Όχημα έπεσε πάνω στις πύλες του παλατιού του Μπάκιγχαμ

Peristeri News

Leave a Comment