PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιταλία: Σε καραντίνα ολόκληρη η χώρα


Σε όλη τη χώρα επεκτείνει τους έκτακτους περιορισμούς η ιταλική κυβέρνηση, με σκοπό τον περιορισμό της επιδημίας του Covid-19. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε σε τηλεοπτικό διάγγελμα, το νέο μέτρο «μένω σπίτι» θα εφαρμοστεί σε όλη την ιταλική επικράτεια, για να προστατευθούν οι ασθενέστεροι και πιο ευάλωτοι πολίτες.

Περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βόρεια Ιταλία έχουν τεθεί μέχρι στιγμής σε καραντίνα έως τις 3 Απριλίου. Οι νέοι περιορισμοί θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο Τρίτη.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων, ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται όλα τα αθλητικά γεγονότα, περιλαμβανομένων των ποδοσφαιρικών αγώνων.

«Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη τη χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Είκοσι μέρες μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος, η Ιταλία αγωνίζεται να περιορίσει την εξάπλωση του ιού και να βρει χώρο και κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας, οι οποίες μειώνονται καθημερινά. Οι ασθενείς τοποθετούνται σε χειρουργεία ή σε νοσοκομειακούς διαδρόμους.

Ο αριθμός των θανάτων στην Ιταλία αυξήθηκε από 366 σε 463 τη Δευτέρα. Ο συνολικός αριθμός των κορυσμάτων αυξήθηκε κατά 24% σε 9.172, ενώ από αυτούς που είχαν αρχικά προσβληθεί, 724 έχουν πλήρως αναρρώσει. Περίπου 733 ασθενείς νοσηλεύονται σε εντατική θεραπεία έναντι 650 ασθενών, σύμφωνα με τον προηγούμενο απολογισμό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment