PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιταλία: Νέο πρόγραμμα λιτότητας από την κυβέρνηση Μόντι


Ο νέος Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι ετοιμάζεται να παρουσιάσει το νέο πρόγραμμα λιτότητας που αποσκοπεί στον περιορισμό του χρέους της τρίτης οικονομικής δύναμης της Ευρωζώνης.

Ο νέος Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι ετοιμάζεται να παρουσιάσει το νέο πρόγραμμα λιτότητας που αποσκοπεί στον περιορισμό του χρέους της τρίτης οικονομικής δύναμης της Ευρωζώνης. Τα μέτρα λιτότητας θα παρουσιαστούν πρώτα στη Γερουσία και μετά η κυβέρνηση Μόντι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική βουλή.

Με τεχνοκράτες υπουργούς η νέα ιταλική κυβέρνηση προετοιμάζεται για να αποκαλύψει το πρόγραμμα λιτότητας που σκοπεύει να μειώσει το τεράστιο έλλειμμα των 1,9 τρισεκατομμυρίων ευρώ και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της χώρας εντός και εκτός Ευρωζώνης.

Με τα επιτόκια δανεισμού πάνω από το 7%, επίπεδο που ανάγκασε την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα να προσφύγουν στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης η Ιταλία γνωρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα είναι πάντα έτοιμη να αγοράζει ιταλικά ομόλογα και πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα.

Ανάμεσα σε αυτά ήταν και η απόφαση του πρώην επίτροπου της Κομισιόν να αναλάβει και το υπουργείο Οικονομικών, πέραν της πρωθυπουργίας.

Την απόφαση αυτή καλωσόρισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είπε ότι ο Μόντι είναι ο κατάλληλος άνδρας για την περίσταση.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον νέο πρωθυπουργό το νωρίτερο δυνατό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Leave a Comment