• Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Ιταλία: Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης μεταφοράς μεταναστών από Ελλάδα

Peristeri News
Δεκ12/ 2019

Δεκατρία εντάλματα σύλληψης για παράνομη διακίνηση προσφύγων-μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία έχουν εκδοθεί από τις ιταλικές αρχές, στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης για την εξάρθρωση κυκλώματος, στην οποία συμμετέχει και η Europol.

Σήμερα από το πρωί αστυνομικές δυνάμεις της Ιταλίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, πραγματοποίησαν ευρεία επιχείρηση κατά της παράνομης μεταφοράς μεταναστών από την Ελλάδα στην περιοχή Σαλέντο της Κάτω Ιταλίας.

Οι έρευνες, που οδήγησαν στα εντάλματα σύλληψης, διήρκεσαν πάνω από έναν χρόνο και απέδειξαν ότι υπήρχαν οργανώσεις, που ειδικεύονταν στην παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Ελλάδα στο Σαλέντο της νότιας Ιταλίας, οι οποίες ήταν σε διαρκή επαφή.

Υπολογίζεται ότι τους τελευταίους μήνες τα μέλη τους μετέφεραν στην Ιταλία εκατοντάδες άτομα, απαιτώντας την καταβολή τουλάχιστον 6.000 ευρώ από κάθε μετανάστη.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, έχουν εκδοθεί δεκατρία εντάλματα σύλληψης, επτά στην Ιταλία και έξι στην Ελλάδα. Η επιχείρηση, στην οποία συμμετέχει και η Europol, μαζί με την Ιταλική Διεύθυνση Κατά της Μαφίας, ονομάστηκε Σεστάντε.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ