PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιταλία: Ένας στους 4 έχει εμβολιασθεί


Η Ιταλία έχει χορηγήσει 40,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και το 25,17% του πληθυσμού της ηλικίας άνω των 12ετών είναι πλέον εμβολιασμένο, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα.

Η δημοσιοποίηση αυτών των αριθμών πραγματοποιείται μέσα σ’ ένα πλαίσιο συνεχούς υποχώρησης της πανδημίας: Την Πέμπτη, η Ιταλία κατέγραψε 2.079 νέα κρούσματα. Σύμφωνα με μια μελέτη του ιδρύματος Gimbe, το οποίο ειδικεύεται σε θέματα δημόσιας υγείας, οι νοσηλείες που οφείλονται στην Covid έχουν εξάλλου μειωθεί κατά 84% από την αρχή Απριλίου.

Χάρη σ’ αυτή τη βελτίωση της κατάστασης, η κυβέρνηση αίρει σταδιακά τους περιορισμούς που είχε επιβάλει για την αντιμετώπιση της Covid. Η έναρξη της ισχύος της απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετατίθεται από τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα, από τις 23:00, και θα καταργηθεί πλήρως στις 21 Ιουνίου.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια μπορούν εξάλλου και πάλι να υποδέχονται πελάτες στους εσωτερικούς χώρους τους από την 1η Ιουνίου.

Η Ιταλία, η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επλήγη σκληρά από την πανδημία, κατέγραψε θνησιμότητα ρεκόρ το 2020: 100.000 νεκροί επιπλέον σε σχέση με το μέσο όρο των πέντε προηγούμενων ετών, πράγμα που αντιστοιχεί σε άνοδο της θνησιμότητας κατά 9%, σύμφωνα με έκθεση του ιταλικού Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής (Istat) που δόθηκε χθες, Πέμπτη, στη δημοσιότητα.

Μέσα σε 15 μήνες, η Covid μείωσε εξάλλου κατά 1,4 έτος το προσδόκιμο ζωής των ανδρών και κατά 1 έτος αυτό των γυναικών, με κορύφωση τα 2,3 έτη για τους άνδρες της Λομβαρδίας, της βόρειας περιφέρειας της χώρας που περιλαμβάνει το Μιλάνο και επλήγη ιδιαίτερα από τον κορονοϊό.

Από την αρχή της πανδημίας, η Ιταλία έχει καταγράψει επισήμως 4,23 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορονοϊού και 126.523 θανάτους από την Covid-19.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment