PeristeriNews.gr
Διεθνή

Iταλία: Ελεύθερη κυκλοφορία εντός της χώρας από τις 3 Ιουνίου


Σε περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και άνοιγμα της οικονομίας προχωρά η Ιταλία, με τον πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε να σχεδιάζει να επιτρέψει στους πολίτες την ελεύθερη κυκλοφορία εντός της χώρας από τις 3 Ιουνίου, σε ένα από τα σημαντικότερα βήματα στην άρση του lockdown.

Kαταστήματα λιανικής και άλλες επιχειρήσεις ανεβάζουν ρολά από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, σύμφωνα με το προσχέδιο των υπουργικών αποφάσεων, που περιήλθε στην κατοχή του BBG. Παράλληλα, από τη Δευτέρα θα επιτρέπεται στους πολίτες η ελεύθερη μετακίνηση εντός νομού, ενώ θα ακολουθήσουν οι μετακινήσεις και σε άλλες περιοχές από τις 3 Ιουνίου.

Στις αποφάσεις υπογραμμίζεται ότι η εφαρμογή των μέτρων θα γίνεται πάντα σε συνδυασμό με την αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει έξαρση κρουσμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές.

Ο Κόντε, που επέβαλε προσωρινό «shutdown» σχεδόν στο σύνολο της οικονομίας στις αρχές Μαρτίου μετά τη ραγδαία αύξηση των περιστατικών κορωνοϊού, επέτρεψε στους εργαζομένους σε μεταποίηση και κατασκευές να επιστρέψουν στις δουλειές τους στις αρχές του μηνός, ενώ επέτρεψε και στους Ιταλούς μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, με δραστηριότητες όπως φυσική άσκηση και επισκέψεις σε οικογενειακά πρόσωπα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment