PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιταλία: Αύξηση κρουσμάτων, λιγότεροι νεκροί το τελευταίο 24ωρο


Στα 187.327 έφθασαν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία, όπου οι νεκροί ξεπέρασαν έφτασαν τους 25.085, ενώ 54.543 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 437 ασθενείς και καταγράφηκαν 3.370 νέα κρούσματα.

Σήμερα 2.384 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, την ώρα που, από την πρώτη μέρα, συνολικά, 23.805 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 81.510 έχει αποφασιστεί ο κατ’ οίκον περιορισμός τους.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο 24ωρο αυξήθηκε (647 περισσότερα κρούσματα), ωστόσο έχασαν τη ζωή τους 97 λιγότεροι άνθρωποι, συγκριτικά με την προηγούμενη ημέρα. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για 19η ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση για δεύτερη ημέρα. Ωστόσο, οι ειδικοί τονίζουν πως ιδιαίτερη σημασία έχει ότι σε σχέση με τις περασμένες εβδομάδες, παρατηρείται περιορισμός.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, από τις 4 Μαΐου, κατά τη βαθμιαία επιστροφή στην καθημερινότητα, θα υιοθετηθούν αυστηρά μέτρα ασφαλείας και πρόληψης: τα ρούχα σε καταστήματα ενδυμάτων θα απολυμαίνονται μετά από κάθε δοκιμή των πελατών, όπως και τα δοκιμαστήρια. Μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν θα επιτρέπεται η διεξαγωγή συνεδρίων σε κλειστούς χώρους, ενώ εξετάζεται η δυνατότητα να λειτουργήσουν οι θερινοί κινηματογράφοι. Κατά την πρώτη αυτή φάση, δεν πρόκειται να ανοίξουν τα καφέ -μπαρ και τα εστιατόρια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment