PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ιστορικό χαμηλό για το ΠΑΣΟΚ σε νέα δημοσκόπηση


Της Kάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής».

Ιστορικό χαμηλό με επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του 1970 προκύπτει από δημοσκόπηση της Kάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής».

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σταθερό προβάδισμα 8,8 μονάδων, ωστόσο την πρωτιά έχει η αδιευκρίνιστη ψήφος, που αγγίζει το 29,5%.

Συγκεκριμένα, ως προς την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 21,4%, το ΠΑΣΟΚ 12,6%, το ΚΚΕ 9,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,2%, ο ΛΑΟΣ 5,3%, η Δημοκρατική Αριστερά 5%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,8%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5% και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 1%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,4% των ερωτηθέντων.

Σύμφωνα με την έρευνα, αν στις επόμενες εκλογές δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 40,1% θα προτιμούσε για πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο και το 35,4% τον αρχηγό του πρώτου κόμματος.

Ο Λουκάς Παπαδήμος συγκεντρώνει τις περισσότερο θετικές γνώμες των ερωτηθέντων (66%) και ακολουθούν οι Φ.Κουβέλης (51,4%), Αντ.Σαμαράς (35%), Αλ.Τσίπρας (30,6%), Αλ.Παπαρήγα (26%), Γ. Καρατζαφέρης (22,2%), Ντ. Μπακογιάννη (21%) και Γ. Παπανδρέου(18,8%).

Εκλογές τον Απρίλιο

Σε ερώτηση σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, το 56,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον Απρίλιο, ενώ το 37,7% στο τέλος της τετραετίας.

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, το 56,9% θεωρεί πως τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση πρέπει να συντονιστούν για σκληρότερη διαπραγμάτευση, ενώ το 34,4% πιστεύει ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει από κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.

Προβάδισμα Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ

Σχετικά με τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, η συντριπτική πλειονότητα (72,7%) θεωρεί ότι πρέπει η διαδικασία να ολοκληρωθεί πριν από τις εκλογές.

Οι πολίτες πάντως δείχνουν να αδιαφορούν για το ΠΑΣΟΚ, καθώς σε περίπτωση που στηθεί ανοιχτή κάλπη το 77,1% δηλώνει ότι σίγουρα ή μάλλον σίγουρα δεν θα πήγαινε να ψηφίσει.

Σε ερώτηση για το ποιον θα ψήφιζαν για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, αν συμμετείχαν στη διαδικασία, το 29,8% απαντά τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το 27,4% τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 28 και 29 Δεκεμβρίου πανελλαδικά, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, σε 1.004 άτομα με στοιχεία σταθμισμένα με την ψήφο του 2009.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment