PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιστορική χειραψία Ντόναλντ Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν αντήλλαξαν μια ιστορική χειραψία στα σύνορα ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα.

Ο πρόεδρος Τραμπ διέσχισε τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών και πέρασε στην Βόρεια Κορέα, όπως μεταδίδει το Reuters. Έγινε έτσι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος, που πάτησε σε βορειοκορεατικό έδαφος.

Λίγο πριν το ιστορικό αυτό βήμα, ο Κιμ τόνιζε πως δεν περίμενε ποτέ να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο στο συγκεκριμένο σημείο. Στη συνέχεια και οι δύο ηγέτες πέρασαν στη Νότια Κορέα, όπου τους περίμενε και ο πρόεδρος της χώρας, Μουν Τζάε Ιν.

Αν και εν πολλοίς πρόκειται για μία «χειραψία ειρήνης» και όχι μία πραγματική συνάντηση, που μπορεί να οδηγήσει σε αποφάσεις και απτά αποτελέσματα, θεωρείται υψηλού συμβολισμού και θα μπορούσε να δώσει μία νέα πνοή στις διαπραγματεύσεις για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου. Αποτελεί σε κάθε περίπτωση θετική έκπληξη, καθώς οι σχέσεις των δύο πλευρών ήταν τεταμένες μετά την αποτυχία της Συνόδου στο Ανόι.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι με εξαίρεση τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο, όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ έχουν επισκεφθεί την Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη, λόγω του συμβολικού της χαρακτήρα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα τηρούσε την παράδοση και θα επισκεπτόταν τον έντονα συμβολικό αυτόν τόπο στη διάρκεια μιας πρώτης επίσκεψής του στη Νότια Κορέα το 2017, αλλά το ελικόπτερο που τον μετέφερε δεν μπορούσε να προσγειωθεί λόγω ομίχλης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment