PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ισπανία: Τέλος η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους από 26 Ιουνίου


Οι Ισπανοί δεν θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους από τις 26 Ιουνίου, όπως επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης, Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος ανακοίνωσε ένα έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών την επόμενη Πέμπτη για την έγκριση του μέτρου.

Τέσσερις κοινότητες -Εξτρεμαδούρα, Μούρθια, Ναβάρα και Λα Ριόχα- και οι αυτόνομες πόλεις της Θέουτα και Μελίγια δεν έχουν καταγράψει θανάτους από τον COVID-19 τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, το οποίο έχει αναφέρει 19 ακόμη θανάτους και 4.197 νέες λοιμώξεις τις τελευταίες 24 ώρες.

Από την αρχή της πανδημίας, η Ισπανία έχει καταγράψει 80.634 θανάτους, 70 από αυτούς την τελευταία εβδομάδα και 3.753.228 λοιμώξεις, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αν και η υπερβολική θνησιμότητα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Η κατάσταση της πανδημίας στη Λισαβόνα και τη μητροπολιτική της περιοχή ανησυχεί όλο και περισσότερο τις πορτογαλικές υγειονομικές αρχές, οι οποίες έχουν αποφασίσει από την Παρασκευή ένα περιμετρικό κλείσιμο τα σαββατοκύριακα για την προστασία της υπόλοιπης χώρας.

Η πανδημία έχει ξεπεράσει το όριο των 175 εκατομμυρίων περιπτώσεων παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Σε όλο τον κόσμο, ο κορωνοϊός συνεχίζει να προχωρά και έχουν καταγράψει περισσότερους από 3,7 εκατομμύρια θανάτους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment