PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ισπανία-Κορωνοϊός: Ανεξέλεγκτο το δεύτερο κύμα και ιδιαίτερα στην Καταλωνία


«Καλπάζει» ο κορωνοϊός στην Ισπανία και ιδιαίτερα στην Καταλωνία, όπου μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 2.897 νέες μολύνσεις και 51 θάνατοι, ο υψηλότερος αριθμός σε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Η Ισπανία πλησιάζει το 1.000.000 θετικά κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας, ενώ οι περιφερειακές αρχές δεν αποκλείουν τη λήψη νέων, δραστικότερων μέτρων απέναντι στον COVID-19.

Απαγόρευση κυκλοφορίας εξετάζεται στη Μαδρίτη

Ο υπουργός Υγείας της Κοινότητας της Μαδρίτης, Ενρίκε Ρουίθ Εσκουδέρο, εξήγησε ότι οι αρχές ζήτησαν από την κυβέρνηση Σάντσεθ να απαγορεύσει την κυκλοφορία προκειμένου να μειωθεί η εξάπλωση του ιού. Οι αρμόδιες αρχές θα συνεδριάσουν σήμερα εν μέσω διαφωνιών για το τελικό πλαίσιο των μέτρων.

«Δεν μπορούμε εμείς νομικά να απαγορέψουμε την κυκλοφορία, για αυτό και το ζητάμε από την κυβέρνηση. Μελετούμε όλα τα δεδομένα γιατί κάτι τέτοιο δεν θα εφαρμοστεί μόνο στη Μαδρίτη αλλά σε όλη την Ισπανία», δήλωσε ο Εσκουδέρο στο πρακτορείο Europa Press.

Η κατάσταση στην Ισπανία μοιάζει να βρίσκεται σταδιακά εκτός ελέγχου, με τις περιφερειακές κοινότητες να παίρνουν δρακόντεια μέτρα η μία μετά την άλλη. Ήδη σε απομόνωση βρίσκεται η κοινότητα της Ναβάρρας, ενώ έκλεισαν μπαρ και εστιατόρια. Στην Καστίλλη & Λεόν, σε lockdown βρίσκονται το Αράντα ντε Ντουέρο, το Μπούργος, η Σαλαμάνκα, ενώ θα επεκταθεί το μέτρο για άλλες δύο εβδομάδες για τις πόλεις της Λεόν και της Παλένθια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment