PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ισπανία: Έστειλαν επιστολή με εκρηκτικά στον Πέδρο Σάντσεθ


Το γραφείο του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ έλαβε στις 24 Νοεμβρίου δέμα που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, «παρόμοιο» με αυτόν που έλαβαν η ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη, το εργοστάσιο παραγωγής όπλων στη Σαραγόσα και η αεροπορική βάση στο Τορεχόν ντε Αρντόθ (έξω από τη Μαδρίτη), ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι «φάκελος που περιείχε πυροτεχνικό υλικό» και απευθυνόταν «στον πρόεδρο της κυβέρνησης Πέδρο Σάντσεθ (…) εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας της προεδρίας της κυβέρνησης στις 24 Νοεμβρίου».

Η ασφάλεια γύρω από τα δημόσια κτίρια και όσα χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της διπλωματίας πρόκειται να ενισχυθεί μετά τα περιστατικά με τα παγιδευμένα δέματα.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι σήμερα, Πέμπτη, οι ισπανικές δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν έναν παγιδευμένο φάκελο με εκρηκτική ύλη σε βάση της πολεμικής αεροπορίας στο Τορεχόν ντε Αρντόθ, έξω από τη Μαδρίτη.

Μετά τη σάρωση του φακέλου με ακτίνες Χ, οι αξιωματικοί ασφαλείας της Πολεμικής Αεροπορίας διαπίστωσαν ότι περιείχε «ένα μηχανισμό», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.

Επιστολή με εκρηκτικά έφτασε σήμερα και στο υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Χθες βρέθηκαν άλλοι δύο παγιδευμένοι φάκελοι στη χώρα, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της χώρας. Ο ένας είχε παραλήπτη την πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη, όπου ένα άτομο τραυματίστηκε ελαφρά από έκρηξη που σημειώθηκε όταν άνοιξε επιστολή, και σε έναν εργοστάσιο όπλων της Instalaza στη Σαραγόσα, στη βόρεια Ισπανία. Η Instalaza κατασκευάζει τον εκτοξευτή C90 που έχει προμηθεύσει η Ισπανία στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment