PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ισπανία: Επίθεση των Σοσιαλιστών στο Podemos για την Καταλονία


Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ισπανίας (PSOE) απέκλεισε τη Δευτέρα τον σχηματισμό κυβέρνησης με κόμμα το οποίο τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία ή μη της Καταλονίας, «φωτογραφίζοντας» το αριστερό Podemos.

Το ζήτημα της Καταλονίας, η οποία αποτελεί βιομηχανική ατμομηχανή για την Ισπανία και επιδεικνύει αποσχιστικές τάσεις, έχει γίνει βασικό προεκλογικό και μετεκλογικό θέμα συζήτησης στη χώρα.

Το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, αλλά και οι κεντροαριστεροί Σοσιαλιστές, οι οποίοι κατετάγησαν δεύτεροι, απορρίπτουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, κάτι όμως για το οποίο έχει δεσμευθεί το τρίτο σε ψήφους και κοινοβουλευτική δύναμη αριστερό Podemos.

Το κόμμα έχει ταχθεί υπέρ της επίσημης αναγνώρισης του πολυεθνικού χαρακτήρα της Ισπανίας, στην οποία πλην των Καταλανών, κατοικούν Βάσκοι και άλλες μικρότερες εθνικές μειονότητες.

Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ τόνισε ότι ο επικεφαλής του Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, θα πρέπει να εγκαταλείψει το αίτημα για δημοψήφισμα εάν τα δύο κόμματα πρόκειται να συνεργαστούν.

«Δεν θα συζητήσουμε θέματα που αφορούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας», ανέφερε ο σοσιαλιστής ηγέτης. «Δεν αποτελεί στόχο μας να σχηματίσουμε κυβέρνηση με κάθε κόστος», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment