PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ισοψηφία των δύο μεγάλων κομμάτων


Με 7,5 μονάδες διαφορά φέρεται να προηγείται η Νεα Δημοκρατια του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου ωστόσο είναι εντυπωσιακό ότι τα δυο μεγαλύτερα κομματα συγκεντρώνουν μαζί ποσοστό περίπου… 37%.

Με 7,5 μονάδες διαφορά φέρεται να προηγείται η Νεα Δημοκρατια του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου ωστόσο είναι εντυπωσιακό ότι τα δυο μεγαλύτερα κομματα συγκεντρώνουν μαζί ποσοστό περίπου… 37%. Στη δημοσκόπηση της Καπα Research για το Βήμα της Κυριακής, οι πολίτες δείχνουν δυσαρέσκεια για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Συγκεκριμένα το 44% τα αξιολογεί αρνητικά και 14,9% μάλλον αρνητικά. Μόνο 12,6% των πολιτών λένε ότι θεωρούν πως οι εξελίξεις είναι θετικές, ενώ το 23,1% λέει ότι είναι “μάλλον θετικές”. Η ΝΔ συγκενρώνει 22.2% ενώ το ΠΑΣΟΚ 14,7%. Το ΚΚΕ στην πρόθεση ψήφου παίρνει το 9,1%, ο ΛΑΟΣ 6,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,1%, οι Οικολόγοι 3,4%, Η Δημοκρατική Αριστερα 4,2%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 26,5%.

Ως προς το ποιο κυβερνητικό σχήμα θα ήταν καταλληλότερο αυτή τη στιγμή, το 55,2% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι λείπουν τα πολιτικά πρόσωπα που εμπιστεύονται για κάτι τέτοιο. Πάντως το 37,3% θέλει πρόωρες εκλογές.

Οι πολίτες δηλώνουν ότι η εποπτεία είναι μία δυσάρεστη εξέλιξη αλλά είναι αναγκαία για να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Το 20.3% την αξιολογεί θετικά γιατί παρακάμπτει τις αγκυλώσεις του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Οι πολίτες θέλουν η νεα δανειακή σύμβαση να ψηφιστεί από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Το 75,6% απαντά υπέρ αυτής της προοπτικής. Μόνο 18,9% λένε ότι πρέπει να ψηφιστεί μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι το 54,2% λέει ότι θέλει δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση ενώ το 40% απαντά ότι θέλει να ψηφιστεί μόνο από τη Βουλή. Μάλιστα οι πολίτες σε ποσοστό 45,5% αναφέρουν ότι θα ψήφιζαν αρνητικά στο δημοψήφισμα και το 35,2% θα ψήφιζε υπέρ. Το 7,5% των πολιτών λένε ότι δεν θα συμμετείχαν.

Ως προς το ποιο κυβερνητικό σχήμα θα ήταν καταλληλότερο αυτή τη στιγμή, το 55,2% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας. Πάντως το 37,3% θέλει πρόωρες εκλογές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment