PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ισόπαλοι ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, απογοητευμένοι οι πολίτες


Σχεδόν ισόπαλοι εμφανίζονται ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε δημοσκόπηση της MRB για τη Real News. Η διαφορά ανάμεσα στα δυο μεγάλα κόμματα, είναι στο 0,7% (χωρίς αναγωγή) και στο 0,2% (με αναγωγή), με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται.

Ενδεικτικό της απογοήτευσης όμως των πολιτών είναι ότι αθροιστικά και τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό μόλις 33,3% χωρίς αναγωγή και 40,4% με αναγωγή.

Εντυπωσιακό είναι και το ποσοστό των πολιτών που αρνείται να επιλέξει κάποιον πολιτικό σχηματισμό: το ποσοστό αγγίζει το 40,5%.

Αναλυτικά, τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής (εντός παρένθεσης χωρίς λευκό, άκυρο, αποχή):

ΣΥΡΙΖΑ: 17% (20,6%)
ΝΔ: 16,3% (19,8%)
Χρυσή Αυγή: 5% (6,1%)
ΠΑΣΟΚ: 4,2% (5,1%)
ΚΚΕ: 4,9% (6%)
Ποτάμι: 2,3% (2,8%)
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,5% (3,1%)
Ένωση Κεντρώων: 2,7% (3,3%)
Λαϊκή Ενότητα: 2,3% (2,8%)

Απογοήτευση για τα κόμματα

Όσον αφορά την πορεία της κυβέρνησης, το 74,6% των πολιτών την αξιολογεί ως αρνητική, ενώ ως θετική μόλις το 20,3%. Αρνητικά αξιολογούν την πορεία της κυβέρνησης και σχεδόν οι μισοί από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ: το 47,6%.

Από την άλλη πλευρά, για τη ΝΔ το  52,3% εκτιμά ότι μετά την εκλογή νέου αρχηγού δεν θα μπορέσει να αποτελέσει σοβαρή εναλλακτική λύση, σε αντίθεση με το 43,3% που απαντά θετικά. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ σε ποσοστό 86,3% θεωρούν ότι το κόμμα τους μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική κυβερνητική λύση.

Απαισιοδοξία για την οικονομία

Απαισιόδοξοι είναι οι πολίτες και για την πορεία της οικονομίας, με το 62,9% να εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας στη διάρκεια του 2016 θα είναι σημαντικά χειρότερη/ ελαφρά χειρότερη, ενώ, στην ερώτηση: «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα στη χώρα μας», το 81,4% απαντά πολύ άσχημα/αρκετά άσχημα.

Όσον αφορά την προσωπική οικονομική κατάσταση το 2016, το 51,2% εκτιμά ότι θα είναι σημαντικά χειρότερη/ ελαφρά χειρότερη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment