PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη


Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε νότια της Κρήτης στις 7.08 το πρωί.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 48 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Άρβης και το εστιακό του βάθος είναι στα 46,6.

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε σχετικά ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

«Ο σεισμός εντοπίζεται νότια της Κρήτης, αλλά σε σημαντικό βάθος, όπως φαίνεται, μέχρι στιγμής. Ήταν μεγέθους 5,5 – 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αυτό είναι το προκαταρκτικό μέγεθος. Δε σχετίζεται με το σεισμό στο Αρκαλοχώρι στις 27 Σεπτεμβρίου», είπε ο κ. Λέκκας.

Δεν είναι γνωστό εάν ο σεισμός προκάλεσε ζημιές μέχρι στιγμής. Αναστάτωσε πάντως τους κατοίκους, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Το μήνυμα της Google

Κατά τη διάρκεια του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης νότια της Κρήτης, πολλοί κάτοικοι ειδοποιήθηκαν από εφαρμογή στα κινητά τους για τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Η ειδοποίηση «χτύπησε» λίγα δευτερόλεπτα πριν τη σεισμική δόνηση, με την αναφορά «Σεισμός σε κοντινή απόσταση», αρχική εκτίμηση για το μέγεθος και το επίκεντρο του σεισμού, προειδοποίηση για πρόσθετες ελαφρές δονήσεις και οδηγίες (πχ Να φορέσετε παπούτσια ακόμα και αν μετακινηθείτε σε άλλο δωμάτιο).

Πρόκειται για εφαρμογή της Google στα Andoid κινητά, η οποία στέλνει μηνύματα όταν λαμβάνουν χώρα ισχυρές δονήσεις στα κινητά τηλέφωνα, με στόχο την έγκαιρη προειδοποίηση πριν από τα σεισμικά κύματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ιδιώτες παθολόγοι ή γενικοί γιατροί εντάσσονται στον Προσωπικό Γιατρό

Peristeri News

Ελεύθερος ο 22χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής 16χρονης στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Έκτακτη διακοπή νερού σήμερα στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment