PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ στη βορειοδυτική Τουρκία


Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 Ρίχτερ συγκλόνισε τα ξημερώματα τη βορειοδυτική επαρχία Ντούζτσε της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 50 άνθρωποι.

Η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης της Τουρκίας (AFAD) δήλωσε ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο την περιοχή Γκόλιακα και σημειώθηκε στις 03.08 ( ώρα Ελλάδος).

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 6,81 χιλιομέτρων και έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα και σε πολλές άλλες περιοχές.

Μετά τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ στο Ντούζτσε, σημειώθηκαν πάνω από 100 μετασεισμοί. Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού προειδοποίησε τους πολίτες να μείνουν μακριά από κατεστραμμένα κτίρια.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα ανέφερε στο Twitter: «Στον σεισμό των 5,9 βαθμών με επίκεντρο το Ντούτζε τραυματίστηκαν συνολικά 35 άτομα , εκ των οποίων 32 άτομα στο Ντούτζε, 1 άτομο στην Κωνσταντινούπολη, 1 άτομο στο Μπίλος και ένα στο Ζονγκουλντάκ. Συνεχίζεται η περίθαλψη των τραυματιών στα υγειονομικά μας ιδρύματα. Ενας τραυματίας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».

Ο κυβερνήτης του Ντούζτσε ,Τζεβντέτ Ατάι ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη λόγω του σεισμού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment