PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιράν: Θα συνεχίσουμε το πυραυλικό μας πρόγραμμα


Το Ιράν θα συνεχίσει να αναπτύσσει το πυραυλικό του πρόγραμμα και αυτό δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως απειλή από γειτονικές και φιλικές χώρες, τόνισε ο αρχηγός του στρατού του Ιράν, υποστράτηγος Αταολάχ Σαλέχι.

«Η πυραυλική δυνατότητα του Ιράν και το πυραυλικό του πρόγραμμα θα ενδυναμωθούν. Δεν λαμβάνουμε υπ’ όψιν ούτε εφαρμόζουμε ψηφίσματα κατά του Ιράν και αυτό δεν αποτελεί παραβίαση της “πυρηνικής” συμφωνίας», πρόσθεσε ο υποστράτηγος.

Παρά την ελάφρυνση των κυρώσεων κατά του Ιράν από πλευράς Δύσης, μετά τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, παραμένει η διαφωνία με τις ΗΠΑ για την ανάπτυξη από πλευράς Ιράν βαλλιστικών πυραύλων οι οποίοι μπορούν να φέρουν πυρηνική κεφαλή.

Ο υποστράτηγος Σαλέχι είναι επικεφαλής του γενικού επιτελείου του Στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται οι Δυνάμεις Εδάφους, η Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό και η Βάση Αεράμυνας.

Παράλληλες με τον στρατό του Ιράν δομές διατηρεί και ο Στρατός των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, ο οποίος είχε ιδρυθεί μετά το 1979 ως πιο έμπιστο στη νέα ισλαμιστική εξουσία σώμα.

Επικεφαλής και των δύο στρατών, που συναποτελούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, είναι ο υποστράτηγος Χασάν Φιρουζαμπάντι, ενώ ανώτατος ηγέτης τους είναι ο Αγιατολάχ Αλί Χαμανεΐ, πρώτος πολίτης του Ιράν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment