PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιράν: Δύο νεκροί, 241 τραυματίες από σεισμό 6 ρίχτερ


Σεισμική δόνηση 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ έπληξε σήμερα το δυτικό Ιράν με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 241 να τραυματιστούν, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna. Σύμφωνα με τις αρχές οι νεκροί είναι μια έγκυος και ένας 70χρονος που υπέστη καρδιακή προσβολή.

Η σεισμική δόνηση, που είχε μικρό εστιακό βάθος, σημειώθηκε 26 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης Τζαβανρούντ, στην επαρχία Κερμανσάχ.

Σε προηγούμενο απολογισμό ο κυβερνήτης της επαρχίας, Χαουσάνγκ Μπαζβάντ, είχε δηλώσει πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον 90 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο κυβερνήτης δήλωσε σε ένα άλλο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, το Tasnim, πως έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε πολλά χωριά λόγω της σεισμικής δόνησης.

Ο επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου στην επαρχία Κερμανσάχ, Μοχαμάντ Ρεζά Αμιριάν, δήλωσε πως τη σεισμική δόνηση ακολούθησαν 21 μετασεισμοί. Είπε επίσης πως υπάρχουν προβλήματα με την παροχή πόσιμου νερού λόγω των ζημιών που υπέστησαν ορισμένα χωριά.

Κέντρο διαχείρισης κρίσης, στο οποίο έχει ανατεθεί ο συντονισμός των επιχειρήσεων διάσωσης, έχει δημιουργηθεί στην πόλη Τζαβανρούντ. Τα νοσοκομεία και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, δήλωσε ο κυβερνήτης Μπαζβάντ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment