PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Ηρακλής Δρούλιας: Η Δυτική Αθήνα είναι η γειτονιά μου και γνωρίζω τα προβλήματά από πρώτο χέρι


Την πρώτη του συνέντευξη ως υποψήφιος βουλευτής του Δυτικού Τομέα Β2 Αθήνας παραχώρησε στο PeristeriNews.gr ο Χαϊδαριώτης Ηρακλής Δρούλιας μετά τις ανακοινώσεις της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με τις/τους υποψήφιους του κόμματος.

Για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας, ο Ηρακλής Δρούλιας είναι ένας παλιός γνώριμος. Γεννήθηκε, μεγάλωσε, κατοικεί και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Χαϊδάρι, όπου ήταν υποψήφιος Δήμαρχος (2014) και Δημοτικός Σύμβουλος (2014 – 2019).

Ο Ηρακλής Δρούλιας ασκεί το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού ως ελεύθερος επαγγελματίας κατασκευαστής ιδιωτικών έργων με έδρα το Χαϊδάρι από το 1994.

Τι καινούριο φέρνετε στην πολιτική σκηνή γενικά και στο Δυτικό Τομέα Β2 Αθηνών ειδικά;

Θέλω να πιστεύω ότι ανήκω στη νέα γενιά πολιτικών που δεν έχουν ρίζες σε παλαιά πολιτική οικογένεια και ούτε βιοπορίζονται από την πολιτική. Είμαι ένας σύγχρονος άνθρωπος, με πολλαπλά ενδιαφέροντα, τεχνοκρατική προσέγγιση και μεγάλη όρεξη να προσφέρω στον τόπο που με μεγάλωσε.

Έχω εμπειρία σε θέσης ευθύνης στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων και στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και αυτή την εμπειρία θέλω να διοχετεύσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ως εκπρόσωπος της Δυτικής Αθήνας.

Το Χαϊδάρι, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, όλη η Δυτική Αθήνα είναι η γειτονιά μου και γνωρίζω τα προβλήματά της από πρώτο χέρι.

Η ομιλία του Ηρακλή Δρούλια στο Χαϊδάρι στις 15 Ιανουαρίου συγκέντρωσε πλήθος κόσμου.

Αληθεύει ότι είστε «άνθρωπος του προέδρου» Νίκου Ανδρουλάκη;

Δεν ξέρω εάν αυτός ο όρος είναι σωστός ή καν δόκιμος. Έχω τη χαρά να γνωρίζω τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εδώ και περίπου 20 χρόνια.

Αυτό που ήταν πράγματι εντυπωσιακό από τότε ήταν το γεγονός πως ενέπνεε σε πολύ μεγάλο βαθμό τους νέους της γενιάς του.

Πρόκειται για έναν ικανό, σύγχρονο ευρωπαϊστή πολιτικό και πιστεύω ακράδαντα πως είναι ο κατάλληλος για να ηγηθεί της προσπάθειας του ΠΑΣΟΚ να πείσει την ελληνική κοινωνία, ώστε να καταστεί σταδιακά και πάλι πλειοψηφικό ρεύμα.

Αν σας έδιναν τη δυνατότητα να επιλύσετε ένα και μόνο ένα πρόβλημα της Δυτικής Αθήνας, ποιο θα ήταν αυτό;

Ένα από τα χαρακτηριστικά της Δυτικής Αθήνας που τη διαφοροποιεί από την υπόλοιπη Αθήνα είναι το χαμηλότερο εισόδημα. Η ενίσχυση των κοινωνικών πολιτικών που σχετίζονται με τη δωρεάν παιδεία και υγεία είναι προτεραιότητα για εμάς.

Αν πρέπει όμως να διαλέξω μόνο ένα μέτρο που θα μπορούσα να προτείνω και να υλοποιηθεί, αυτό θα είχε σχέση με τη συσχέτιση της αξίας των ακινήτων με το βασικό μισθό, έτσι ώστε να επιτευχθεί η συγκράτηση του κόστους του ενοικίου κατοικίας.

Tο κόστος για τη στέγαση έχει γίνει ακριβότερο κατά 32,5% μέσα σε έναν χρόνο. Δεν μπορεί το ενοίκιο μίας μεσαίου μεγέθους κατοικίας να υπερβαίνει το βασικό μισθό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment