PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΗΠΑ: Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Αθήνα


Όπως επανέλαβε η Ουάσιγκτον, διά του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

Τη διαβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να «συνεργάζονται στενά με τους Έλληνες ηγέτες και τον ελληνικό λαό για να εφαρμοστούν πολιτικές που είναι προς το συμφέρον της χώρας, καθώς και προς το συμφέρον της ευρύτερης ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας» επανέλαβε η Ουάσιγκτον, διά του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

Ερωτηθείς για την τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, ο Τζος Έρνεστ διευκρίνισε ότι οι δύο ηγέτες επικεντρώθηκαν ως επί το πλείστον στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν «ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να θέσει σε εφαρμογή τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις για να είναι προς το συμφέρον των λαών τους».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν σχέδια να επισκεφθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός τις ΗΠΑ ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απάντησε ότι δεν έχει κάποια σχετική ενημέρωση. «Δεν είμαι ενήμερος σχετικά με οποιαδήποτε σχέδια επισκέψεων που έχει ο πρωθυπουργός, αλλά μπορείτε να ελέγξετε με την κυβέρνησή του για να δείτε εάν σχεδιάζει να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε.

Στο μεταξύ για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας ερωτήθηκε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι.

«Δεν έχω τίποτα καινούριο να προσθέσω», είπε η κ. Ψάκι η οποία σε προχθεσινή αναφορά της για το ίδιο θέμα δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανησυχία για τις θέσεις της Ελλάδας.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι νέα, μόλις μερικών ημερών. Προφανώς, αναμένουμε να έχουμε συνομιλίες με μια σειρά από χώρες. Υπήρξαν και στο παρελθόν, όπως γνωρίζετε, συζητήσεις σχετικά με το τι είναι ωφέλιμο ή όχι για τις κυρώσεις της Ε.Ε. που οδήγησαν στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί. Δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Αλλά δεν νομίζω ότι είμαστε σε σημείο για να ανησυχούμε», είχε αναφέρει συγκεκριμένα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment