PeristeriNews.gr
Διεθνή

ΗΠΑ: Ισόβια για τον βαρόνο των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο»


Σε ισόβια κάθειρξη και σε επιπλέον 30 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε σήμερα, από δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ο Μεξικανός έμπορος ναρκωτικών Χοακίν Γκουσμάν, γνωστός ως «Ελ Τσάπο».

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο «Ελ Τσάπο» είχε κριθεί ένοχος για 10 αδικήματα, μεταξύ των οποίων η διακίνηση ναρκωτικών και το ξέπλυμα χρήματος.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η κατηγορούσα αρχή απέδειξε ότι ο Μεξικανός διέταξε τη δολοφονία ή δολοφόνησε ο ίδιος τουλάχιστον 26 ανθρώπους, κάποιες φορές αφού προηγουμένως τους είχε υποβάλει σε βασανιστήρια.

Από την πλευρά του, ο Χοακίν Γκουσμάν, ο οποίος κρατείται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Μανχάταν από τον Ιανουάριο του 2017, ισχυρίστηκε ότι στερήθηκε το δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη και κατήγγειλε τις συνθήκες κράτησής του, υποστηρίζοντας ότι τον βασανίζουν σωματικά, ψυχολογικά και πνευματικά 24 ώρες την ημέρα. «Δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο 62χρονος «Ελ Τσάπο».

Ο Χοακίν Γκουσμάν θεωρείται πως υπήρξε ο ισχυρότερος έμπορος ναρκωτικών στον κόσμο, καθώς, μέσα σε διάστημα 25 ετών, κατάφερε να εισάγει στις ΗΠΑ τουλάχιστον 1.200 τόνους κοκαΐνης.

Οι δικηγόροι του ανακοίνωσαν πως θα ασκήσουν έφεση κατά της καταδικαστικής αυτής απόφασης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment