PeristeriNews.gr
Διεθνή

ΗΠΑ: Δεν επιβεβαιώνουν τον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους


Δεν επιβεβαιώνει το αμερικανικό Πεντάγωνο τις αναφορές που θέλουν τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι να είναι νεκρός.

Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει πως «επιβεβαίωσε την πληροφορία» ότι ο Μπαγκντάντι έχει σκοτωθεί.

«Επιβεβαιώσαμε την πληροφορία από ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, περιλαμβανομένου ενός πρώτης γραμμής», δήλωσε στο Reuters ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου που έχει την έδρα του στη Βρετανία. «Το μάθαμε σήμερα, αλλά αγνοούμε πότε και πώς έχασε τη ζωή του», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του το πρακτορείο αναφέρει ότι δεν έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία. Πάντως, ούτε Ιρακινοί και Κούρδοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Ο θάνατος του Μπαγκντάντι έχει ανακοινωθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Η Ρωσία είχε υποστηρίξει στις 22 Ιουνίου πως «κατά πάσα πιθανότητα» σκότωσε τον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι με αεροπορικό πλήγμα που πραγματοποίησε στα τέλη Μαΐου στη Συρία, αλλά η πληροφορία αυτή δεν είχε επιβεβαιωθεί τότε από καμιά άλλη πηγή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment