PeristeriNews.gr
Διεθνή

ΗΠΑ: 12 πολιτείες ψηφίζουν για τους υποψηφίους Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών


Σούπερ Τρίτη στις ΗΠΑ, καθώς οι πολίτες ψηφίζουν στις προκριματικές ψηφοφορίες σε 12 πολιτείες για τους υποψηφίους για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού Κόμματος, εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Στις περισσότερες από τις 12 περιπτώσεις πρόκειται για ψηφοφορίες των προκριματικών εκλογών των δύο κομμάτων, με εξαίρεση την Αλάσκα, όπου διεξάγονται συνελεύσεις των Ρεπουμπλικανών και το Κολοράντο, όπου διεξάγονται συνελεύσεις των Δημοκρατικών.

Οι 12 πολιτείες της Σούπερ Τρίτης είναι οι: Αλαμπάμα, Αλάσκα (Ρεπουμπλικανική Συνέλευση), Αρκάνσας, Κολοράντο (Δημοκρατική Συνέλευση), Τζόρτζια, Μασαχουσέτη, Μινεζότα, Οκλαχόμα, Τενεσί, Τέξας, Βερμόντ και Βιρτζίνια.

Οι Δημοκρατικοί ψηφίζουν επίσης στα Νησιά Σαμόα, αμερικανικό αρχιπέλαγος του Ειρηνικού. Το Τέξας διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό εκλεκτόρων (222 για τους Δημοκρατικούς, 155 για τους Ρεπουμπλικανούς), ενώ το Βερμόντ και η Αλάσκα τον μικρότερο.

Σημαντικό αριθμό εκλεκτόρων δίνουν οι πολιτείες της Τζόρτζια, της Μασαχουσέτης, της Μινεσότα και του Τενεσί. Από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών, ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται επικεφαλής έχοντας επικρατήσει στο Νιου Χαμσάιρ, στη Νότια Καρολίνα και στη Νεβάδα.

Στην πλευρά των Δημοκρατικών, η Χίλαρι Κλίντον έχει εξασφαλίσει άνετο προβάδισμα απέναντι στον Μπέρνι Σάντερς, έχοντας επικρατήσει σε τρεις από τις τέσσερις πολιτείες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment