PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ινστιτούτο Παστέρ: Ουδέποτε είχαμε lockdown – Λαμβάνουμε καθημερινά 1000 δείγματα


Ανακριβείς και παραπλανητικές, σύμφωνα Ινστιτούτο Παστέρ, είναι οι πληροφορίες που δημοσιεύονται για προσωρινό lockdown και ότι δήθεν δεν επαρκούν τα αντιδραστήριά του, για έλεγχο δειγμάτων για το νέο κορονοϊό.

«Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ουδέποτε πραγματοποίησε lock down. Αντιθέτως, σήμερα, λαμβάνει περίπου 1.000 δείγματα την ημέρα και προβαίνει σε άμεσο εργαστηριακό έλεγχο. Μάλιστα για τα δείγματα που λαμβάνει έως τις 3:00μμ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ μπορεί και εκδίδει τα αποτελέσματα την ίδια ημέρα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι τα  περισσότερα από τα δείγματα αυτά προέρχονται από συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ με το Δημόσιο, ενώ το διοικητικό συμβούλιο του στη συνεδρίαση 3 Σεπτεμβρίου, «επιβεβαίωσε τη βούλησή του, κατόπιν και των οδηγιών του υπουργείου Υγείας και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, να συμβληθεί με τα δημόσια νοσοκομεία».

Σημειώνεται ότι «το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ συνιστά ένα δημόσιο ερευνητικό φορέα που είναι αρωγός της Πολιτείας σε θέματα δημόσιας υγείας και ο οποίος πράττει το καθήκον του κατά τρόπο επιστημονικά άρτιο και αξιόπιστο από την πρώτη ημέρα εξέτασης των κλινικών δειγμάτων για το νέο κορονοϊό στην Ελλάδα».

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Ποιες περιοχές θα πληγούν από καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα

Peristeri News

Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη στον 69χρονο και τη σύζυγό του για την δολοφονία

Peristeri News

Leave a Comment