PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ινδονησία: Στους 281 οι νεκροί, φόβοι για νέο τσουνάμι


Προειδοποίηση προς τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών κοντά στο ηφαίστειο Άνακ Κρακατόα να απομακρυνθούν εξέδωσαν οι αρχές της Ινδονησίας, καθώς υπάρχουν φόβοι για νέο τσουνάμι.

Ο απολογισμός των θυμάτων από την ηφαιστειακή έκρηξη του Σαββάτου και τα τεράστια κύματα, που σάρωσαν τα νησιά Σουμάτρα και Ιάβα, έχει ανέβει στους 281 νεκρούς και 1.016 τραυματίες, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό.

Οι αρχές προειδοποιούν μάλιστα ότι ο κατάλογος των θυμάτων θα συνεχίσει να μακραίνει, καθώς τουλάχιστον 57 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς να αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια, ενώ στις πληγείσες περιοχές αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ώρες ο πρόεδρος της χώρας, Τζόκο Ουιντόντο.

Η Ινδονησία μετρούσε ακόμη τις πληγές της από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι που προ τριών μηνών άφησε πίσω του περισσότερους από 2.000 νεκρούς στο νησί Κελέβη. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα αρχιπέλαγος 17.000 νησιών και νησίδων, με τουλάχιστον 127 ενεργά ηφαίστεια ή το 13% των ηφαιστείων παγκοσμίως.

Το Άνακ Κρακατόα (Παιδί του Κρακατόα), που σχηματίστηκε το 1927 από έκρηξη του Κρακατόα, παρουσίαζε πολύ έντονη δραστηριότητα τους τελευταίους μήνες. Σε σειρά μηνυμάτων στο Twitter σήμερα το πρωί οι αρχές της Ινδονησίας προσάθησαν να εξηγήσουν γιατί δεν υπήρξε έγκαιρη προειδοποίηση για το τσουνάμι.

Υποστηρίζουν ότι το σύστημα προειδοποιήσεων παρακολουθεί τη σεισμική δραστηριότητα, αλλά όχι εκείνη των ηφαιστείων και ανανγνωρίζουν την ανάγκη να αναπτυχθεί και νέο σύστημα, που θα μπορεί να προειδοποιεί για παλιρροιακά κύματα προκαλούμενα από ηφαιστειακές εκρήξεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πορτογαλία: Η κεντροδεξιά Δημοκρατική Συμμαχία κέρδισε με μικρή διαφορά στις εκλογές

Peristeri News

Όχημα έπεσε πάνω στις πύλες του παλατιού του Μπάκιγχαμ

Peristeri News

Στις κάλπες σήμερα οι Πορτογάλοι

Peristeri News

Leave a Comment