PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ινδία: Πυκνή ομίχλη στο Νέο Δελχί


Πυκνή ομίχλη τύλιξε το Δελχί το πρωί της Τρίτης, επηρεάζοντας την ορατότητα και προκαλώντας αναστάτωση στα αεροπορικά και σιδηροδρομικά ταξίδια, με αρκετές πτήσεις και τρένα να καθυστερούν.

Με την ορατότητα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Indira Gandhi (IGI) να πέφτει στα 50 μέτρα, οι υπάλληλοι του αεροδρομίου ανέφεραν ότι περίπου 30 πτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών, αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις τόσο στις αφίξεις όσο και στις αναχωρήσεις.

Ο λόγος της καθυστέρησης

Όλα συνέβησαν το πρωί της Τρίτης, όταν ένα πυκνό στρώμα ομίχλης τύλιξε την περιοχή Δελχί-NCR, συνοδευόμενο από πτώση της θερμοκρασίας σχεδόν στους 7 βαθμούς, όπως ανέφερε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας.

 

Οι καθυστερήσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου, αφορούν πτήσεις με προορισμό τη Βαρσοβία, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ, το Κατμαντού, το Λονδίνο και τον Μαυρίκιο. Οι αφίξεις από το Μπακού, το Άμπου Ντάμπι, το Μιλάνο, την Αντίς Αμπέμπα και τη Ντόχα καθυστέρησαν επίσης.

Εν τω μεταξύ, οι Βόρειοι Σιδηρόδρομοι ανέφεραν καθυστερήσεις σε 14 τρένα που κατευθύνονταν προς το Δελχί, προερχόμενα από διάφορα μέρη της χώρας.

Φόβος για την υγεία των κατοίκων

Την ίδια ώρα, φόβος επικρατεί για τα προβλήματα που μπορεί να προσκαλέσει αυτή η ομίχλη και τα αιωρούμενα σωματίδια που περιέχει καθώς σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία μπορεί να έχει αντίκτυπο στην υγεία των κατοίκων.

 

 

Η ποιότητα του αέρα έφτασε τις 100 φορές το ασφαλές όριο που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας καταστροφικής περιόδου ρύπανσης.

Η ένδειξη του δείκτη ποιότητας του αέρα κορυφώθηκε σήμερα, Τρίτη 26/12, με τον δείκτη ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα να βρίσκεται στο 376. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κεντρικού Συμβουλίου Ελέγχου της Ρύπανσης η τιμή του δείκτη χαρακτηρίζεται πολύ κακή καθώς καλού επιπέδου θεωρείται μία τιμή από 0 έως 50.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment