PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Ηλυσιακός-Περιστέρι 73-52


Βαριά ήττα στα Ιλίσια για την ομάδα του Περιστερίου

Την πιο βαριά ήττα του στο εφετινό πρωτάθλημα (εξαιρουμένων των αγώνων με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό) γνώρισε το Περιστέρι στα Ιλίσια. Στην προσπάθειά του να παραμείνει στην Α1, ο γηπεδούχος Ηλυσιακός έδειξε ότι ήθελε περισσότερο το παιχνίδι και τελικά επικράτησε με +23 (75-52).

Με τον Γούντγουορντ στην πρώτη πεντάδα ξεκίνησε το Περιστέρι, προηγήθηκε 0-5, αλλά στο 5′ οι γηπεδούχοι είναι αναστρέψει (8-5) την κατάσταση. Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα μας ξαναπήρε τα ηνία 12-15, όμως ο Ηλυσιακός πάλι απάντησε με 11-3 επιμέρους σκορ (23-18).

Οι εναλλαγές συνεχίστηκαν. Σταθερότατος ήταν μόνο ο Πέτρουλας ο οποίος με 13 πόντους στο πρώτο μισό του αγώνα κρατούσε το Περιστέρι. Με τρίποντο του Τόντιτς στην εκπνοή μείναμε πίσω 35-32 στο ημίχρονο. Το πρόβλημα όμως, επί της ουσίας, ήταν τα λάθη, 11 τον αριθμό.

Ο αριθμός 11 υπερτονίστηκε και με το 11-0 των γηπεδούχων από το 18′ (28-32) ως το 21 (39-32). Η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 16 π. (57-41) στο 31ό με καταλυτική υπεροχή του Ηλυσιακού στην 3η περίοδο και 7 συνεχόμενους πόντους του Χατζή, μεταξύ τέλους της 3η, αρχές της 4ης περιόδου. Τελικά έφτασε μέχρι τους +23 (75-52) στο 40ό.

Τα δεκάλεπτα: 12-12, 23-20, 20-9, 20-11.

Οι διαιτητές: Πηλοϊδης, Σώμος, Πουρσανίδης.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Φλεβαράκης): Καπινιάρης, Καρύδας 5 (1), Κυρίτσης 14 (1), Χατζής 12(1), Παπαντωνίου 10 (2), Κανονίδης, Κουκουλάς 2, Τόντιτς 7 (1), Κασελάκης 2, Ντόσον 6, Χάρντινγκ 5, Ντέιβιτς 12 (3).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Πεδουλάκης): Β. Μάντζαρης 2, Γούντγουορντ 5 (1), Ψαρόπουλος, Παπανικολάου 7, Α. Μάντζαρης, Σκοτ 19 (2), Πέτρουλας 13 (2), Βρκιτς 9 (3), Λούμπι 2, Μαρίνος, Μότσνικ 4.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ: Για μας ήταν μια από τα ίδια. Ένα ημίχρονο συγκεντρωμένοι, να προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα και μετά –όπως στα 3-4 τελευταία παιχνίδια, μια μεγάλη κοιλιά. Είμαστε λίγοι μέσα στο καλάθι και λόγω των προβλημάτων μας δεν έχουμε δεύτερη γραμμή άμυνας. Δεν είμαστε τόσο σκληροί, όπως παλαιότερα. Για μένα πρώτα απ’ όλα πρέπει να σέβεσαι τον εαυτό σου και εμείς στο δεύτερο ημίχρονο δεν το κάναμε. Αν αυτή ομάδα έφτασε να κάνει ένα βήμα παραπάνω είναι επειδή ήμασταν όλοι μαζί. Από τη στιγμή που άρχισε ο καθένας να σκέφτεται τον εαυτό του, έχουμε πρόβλημα. Δεν έχουμε δεύτερη γραμμή άμυνας και μετά είναι εύκολη η κατηφόρα. Ο Ηλυσιακός κέρδισε δίκαια, έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια και εύχομαι καλή συνέχεια.

ΦΛΕΒΑΡΑΚΗΣ: Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Το σκορ του δευτέρου ημιχρόνου τα λέει όλα. Το Περιστέρι ξεκίνησε πολύ καλά, με τα ημίψηλα σχήματα. Είχαμε δει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και το πώς λειτούργησε αυτή η χημεία. Αυτό ήταν το κλειδί της νίκης. Δεν το κάναμε στο πρώτο ημίχρονο το κάναμε στο δεύτερο. Αξίζει η ομάδα μας να μείνει, διότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Μένει ακόμα ένα παιχνίδι και αυτό που θέλω είναι να δώσουν τα παιδιά ότι έχουν και δεν έχουν. Παίζουμε με μια ομάδα δυνατή, ειδικά στο γήπεδό της. Δεν ξέρω αν είναι μόνο στα δικά μας χέρια η νίκη. Αν παίξει η ομάδα μας αυτό που μπορεί, θα τα καταφέρει, αλλά ο Κολοσσός είναι πολύ υπολογίσιμος.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Νομίζω ότι πρέπει να είναι το πρώτο παιχνίδι της σαιζόν που πρέπει να είμαστε δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που παίξαμε. Και άλλες φορές έχουμε χάσει, αλλά διατηρήσαμε κάποιες αρχές στο παιχνίδι μας. Δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε τη νίκη από του ΠΑΟΚ. Κάναμε πολλά λάθη. Και μόνο στα πρώτα 17-18 λεπτά μπορέσαμε να είμαστε η ομάδα που γνωρίζει ο κόσμος. Στ συνέχεια όταν έβαλε και κάποια μακρινά σουτ ο Ηλυσιακός μας πήρε το ποτάμι. Πάιξαμε στο δικό τους ρυθμό και αυτό εκτός έδρας είναι καταστροφικό. Εχει δίκιο ο κόουτς να είναι εκνευρισμένος μαζί μας. Τώρα το θέμα είναι η αντίδραση. Εχουμε τέσσερις μέρες να προετοιμαστούμε για να κερδίσουμε το Μαρούσι και να μπούμε στα πλεϊ οφ. Για τα νέα παιδιά της ομάδας μας ήταν ένα καλό μάθημα το σημερινό για το πώς είναι να παίζεις απέναντι σε μια ομάδα που μάχεται για τη ζωή της. Πρέπει και εσύ να αντιπαραβάλεις δύναμη για να διεκδικήσεις τη νίκη.

ΧΑΤΖΗΣ: Σήμερα νίκησε η ομάδα που καίγονταν περισσότερο. Δείξαμε θέληση και πείσμα για τη νίκη. Ξέραμε ότι δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για μας. Μετά το παιχνίδι που χάσαμε από τον Πανελλήνιο η ομάδα κατάφερε να αντιδράσει και με τις αλλαγές που έγιναν στο έμψυχο υλικό. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να μείνει η ομάδα στην κατηγορία, αλλά αυτή η νίκη δεν λέει τίποτα αν δεν συνδυαστεί με νίκη και στο τελευταίο παιχνίδι με τον Κολοσσό. Ελπίζω να τα καταφέρουμε, διότι αξίζει να μείνουμε. Το πώς νιώθω για την ΑΕΚ, ενώ παίζω στον Ηλυσιακό, είναι κάτι προσωπικό. Εχει να κάνει έξω από τις γραμμές του γηπέδου. Όταν μπαίνω στο γήπεδο προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέλος από τον Ατρόμητο ο Σάσα Ίλιτς

Peristeri News

Στην 4η θέση του Basketball Champions League το Περιστέρι (pics)

Peristeri News

Ήττα του Ατρόμητου στο Αγρίνιο – Ένα ματς για την ολοκλήρωση των playouts

Peristeri News

Leave a Comment