PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ιλιον: Εκτός χώρας φέρεται να διέφυγε ένας από τους 8 ανήλικους


Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη για το φρικαλέο περιστατικό στο Ίλιον, όπου ανήλικος μαθητής είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από συμμαθητές του.

Το 2022 φεύγει με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο, καθώς έγινε ευρύτερα γνωστό πως μια παρέα παιδιών – αγοριών και κοριτσιών – βίαζαν, κακοποιούσα και στη συνέχεια απειλούσαν μέσω βίντεο έναν 15χρονο μαθητή στο Ίλιον. Το παιδί κατάφερε να μιλήσει και έτσι 3 από τους 6 κατηγορούμενους βρίσκονται ήδη στη φυλακή, ενώ εκδίδονται τουλάχιστον άλλα 6 εντάλματα σύλληψης, αυτή τη φορά συμπεριλαμβανομένων και κοριτσιών. Ακόμη, ένα παιδί αφέθηκε ελεύθερο, καθώς δεν έχει κλείσει το 15ο έτος της ηλικίας του, ενώ ένα άλλο παιδί που αναζητείται φέρεται να έχει διαφύγει στο εξωτερικό. Αύριο, Τρίτη, αναμένονται να βρεθούν ενώπιον του ανακριτή ακόμα δυο αγόρια.

Ακόμη, μια συνομήλικη κοπέλα, είπε ότι δεν ήταν παρούσα στο συμβάν, ωστόσο, δέχεται απειλές και φοβάται να κυκλοφορήσει. Εν τω μεταξύ, αύριο ή την Τρίτη αναμένεται να εκδοθούν νέα εντάλματα σύλληψης για 4 κοπέλες, τρεις 15χρονες και μία 14χρονη. Η 15χρονη, η οποία ενδέχεται να είναι μία από αυτές, μιλά με τον πατέρα της για πρώτη φορά σχετικά με την υπόθεση και αναφέρει ότι δεν έχει κάνει τίποτα και δεν ήταν παρούσα στη σκηνή του βιασμού. Τόνισε, παράλληλα ότι συμπαρίσταται στο παιδί και του έδωσε κουράγιο.

«Μου λένε να πεθάνουν οι γονείς μου»

Οι ισχυρισμοί της, ωστόσο, δεν έχουν «πείσει» χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι από τη στιγμή που βγήκε στο «φως» η φρικιαστική υπόθεση βρήκαν το προφίλ της και άρχισαν να την απειλούν σε καθημερινή βάση διαδικτυακά. Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς πήγαν τη ρητορική μίσους κατά του κοριτσιού ένα βήμα παραπάνω, «ευχόμενοι» στην ανήλικη μαθήτρια να πεθάνουν οι γονείς της. Όπως δηλώνει η ίδια, λόγω των απειλών, φοβάται να κυκλοφορήσει.

«Δεν ήμουν μπροστά στη σκηνή του βιασμού, το έμαθα όταν αυτά τα βίντεο άρχισαν να διαδίδονται στο σχολείο μου», είπε χαρακτηριστικά η 15χρονη μαθήτρια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR. «Την ημέρα που γινόταν αυτό είχα κανονίσει με μια άλλη κοπέλα να πάμε βόλτα και έτυχε να περάσουμε να πούμε ένα γεια. Είπαμε “γεια” απ’ έξω, φύγαμε και μετά εγώ προσωπικά το έμαθα όταν αυτά τα βίντεο άρχισαν να διαδίδονται στο σχολείο μου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Ντρέπομαι για αυτά τα παιδιά που άσκησαν βία σε έναν συνομήλικό τους. Θέλω να πω ένα κουράγιο στο παιδί γιατί στη θέση αυτού του παιδιού θα μπορούσα να ήμουν και εγώ», λέει η 15χρονη.

Πατέρας 15χρονης – «Απλά πέρναγαν απ’ έξω»

Στο ίδιο μήκος κύματος με την κόρη του κινείται και ο πατέρας της 15χρονης, ο οποίος ανέφερε: «Από ό,τι φαίνεται, εκείνη τη στιγμή, εκείνη την ώρα που μάλλον θα τραβούσαν βίντεο, η κόρη μου έτυχε να περνάει απ’ έξω με τις φίλες της και είπαν ένα “γεια” όταν τους είδαν μαζεμένους, χωρίς να βλέπουν κάτι που να τους κινεί την περιέργεια ή ότι θα γινόταν κάτι άσχημο. Απλά χαιρέτισαν και έφυγαν», υπογράμμισε. «Σαν πατέρας ενός 15χρονου παιδιού στεναχωριέμαι πάρα πολύ για αυτό που έχει γίνει στο παιδί, και για αυτό που έχει τραβήξει» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment