PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ικανοποίηση και δηλώσεις Παπανδρέου μετά το κούρεμα



Ικανοποίηση από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής έδειξε και ο έλληνας πρωθυπουργός.

Ικανοποίηση από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής έδειξε και ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στις πρώτες δηλώσεις του λίγο πριν τις 6.00 το πρωί.

«Έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τους λογαριασμούς της χώρας με το παρελθόν, να φύγει το βάρος και να περάσουμε σε μία αναπτυξιακή εποχή» υποστήριξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με τα ασφαλιστικά ταμεία που θα χάσουν ουσιαστικά τα μισά των κεφαλαίων τους, ο Γ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι «πρέπει να ξέρουν οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι ότι δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις τους αφού η σημερινή απόφαση δεν θίγει τις συντάξεις αντιθέτως διευκολύνεται η άσκηση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων».

Αν και δεν εξήγησε ευκρινώς πως θα συμβεί αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι το ζήτημα είναι ακόμα ανοικτό, ο σχεδιασμός αναφέρει ότι θα λαμβάνουν ετησίως ένα δισεκατομμύριο ευρώ από το ελληνικό κράτος μέσα από τους (πλεονασματικούς πλέον) προϋπολογισμούς.

Σε σχέση με την «μόνιμη παρουσία και ενισχυμένη εποπτεία» στην Ελλάδα, ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι αυτό είναι θετικό καθώς και στον ίδιο δεν άρεσε το «σόου», όπως το χαρακτήρισε, της εμφάνισης της τρόικας κάθε τρεις μήνες στην Ελλάδα για τον απαραίτητο έλεγχο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε ότι δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα βρεθεί έστω και μία πολιτική δύναμη στην χώρα που να καταψηφίσει αυτήν την συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους.

Ωστόσο γεγονός είναι ότι για να υπάρξει αυτή η περίφημη ελάφρυνση κατά 50% ή 100 δισ. ευρώ, μας περιμένουν άλλα δέκα χρόνια σκληρής λιτότητας. Και όποιος αντέξει…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment