PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ιερά Σύνοδος: H αποτέφρωση νεκρών δεν διαφέρει πολύ από την ανακύκλωση


Την πλήρη αντίθεσή της στην αποτέφρωση των νεκρών εκφράζει με φυλλάδιο ενημέρωσης που θα μοιραστεί στους ναούς τις επόμενες ημέρες η Ιερά Σύνοδος.

Στο τετρασέλιδο ενημερωτικό σημείωμα η Ιερά Σύνοδος κάνει λόγο για «βεβήλωση της ανθρώπινης ύπαρξης» ενώ τονίζει πως η αποτέφρωση «δεν διαφέρει και πολύ από την ανακύκλωση απορριμμάτων» καθώς «τα στάδιά της αφορούν στην καύση του νεκρού σώματος και την κονιορτοποίηση του ανθρώπινου σκελετού σε ειδικό μίξερ που μετατρέπει τα οστά σε σκόνη».

«Τα νεκρά σώματα δεν είναι απορρίμματα! Δεν είναι άχρηστα αντικείμενα, τα οποία πρέπει να παραδοθούν στη φωτιά και στον θρυμματισμό, δηλαδή σε ένα βίαιο αφανισμό» αναφέρει το φυλλάδιο της Ιεράς Συνόδου.

Σύμφωνα με το φυλλάδιο, «για το ήθος της Εκκλησία μας, αυτή η διαδικασία μηχανικού αφανισμού του σώματος δεν τιμά τον νεκρό. Η Εκκλησία αρνείται ότι είναι αξιοπρεπές για τον κεκοιμημένο άνθρωπο να καεί σε κλίβανο και να θρυμματισθεί σε μίξερ».

«Αξιοσημείωτο δε είναι ότι κάποιοι ψυχολόγοι θεωρούν πως η σύγχρονη μέθοδος αποτέφρωσης αποτελεί σε επίπεδο φαντασιακό ένα ισοδύναμο της αυτοκτονίας» αναφέρει σε άλλο σημείο το φυλλάδιο.

Επίσης, η Ιερά Σύνοδος προειδοποιεί τους πιστούς ότι όσοι δεν ακολουθήσουν την χριστιανική παράδοση και επιλέξουν την αποτέφρωση, «δεν θα τύχουν Εξοδίου Ακολουθίας (Κηδείας) από την Εκκλησία».

Αναφορικά με τα κέρδη που ενδεχομένως θα χάσει η Εκκλησία από τη διαδικασία της καύσης των νεκρών, η Σύνοδος κάνει λόγο για «παιδαριώδες επιχείρημα» επισημαίνοντας πως «οι δήμοι είναι που λειτουργούν τα κοιμητήρια και εισπράττουν τα τέλη από τους τάφους και τα ιστεοφυλάκια».

Τέλος, η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει ότι «η Εκκλησία ως κοινότητα, που είναι κατ’εξοχήν χώρος ελευθερίας, δεν καταναγκάζει κανέναν άνθρωπο να τηρεί τις παραδόσεις Της. Εχει όμως το δικαίωμα να θεωρήσει την καύση ως μεταχείριση αντίθετη προς τις αρχές, την παράδοση και τα έθιμά Της».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment