PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ιδιαίτερα δύσκολη η νύχτα στην Αλεξανδρούπολη


Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη, με το πύρινο μέτωπο να καίει ανεξέλεγκτο, από τα ξημερώματα του Σαββάτου (19/08), όταν και εκδηλώθηκε στην περιοχή Μελία.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, πολύ σύντομα η πυρκαγιά βγήκε εκτός ελέγχου. Έτσι, εστάλη μήνυμα από το 112 για εντολή εκκένωσης των περιοχών Ανθεία, Λουτρό, Αγνάντια, Αριστηνό, Δωρικό, Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας έπνεαν ισχυροί άνεμοι που έφτασαν μέχρι και τα 8 μποφόρ ευνοώντας τη μεταφορά των πυκνών καπνών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και οι υπηρεσίες του αεροδρομίου.

Το βράδυ η έντασή τους μειώθηκε μεν αλλά θα συνεχίσουν με ένταση τουλάχιστον 5 μποφόρ.

Να σημειωθεί ότι δύσκολη αναμένεται και η Κυριακή για την συγκεκριμένη περιοχή, καθώς υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς επιπέδου 4 σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς είναι πολύ κοντά στα χωριά Αγνάντια και Άνθεια και κινείται βόρεια του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης, ενώ πολύ σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί ο πυκνός καπνός που έφτασε στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Γι’ αυτό εστάλη μήνυμα από το 112 να μείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Χαρακτηριστική της δραματικής κατάστασης που επικρατεί είναι η μαρτυρία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας, Χρήστου Μέτιου.

“Η κατάσταση είναι δύσκολη, εγώ δεν έχω συναντήσει τόσο μεγάλο μέτωπο εδώ και αρκετά χρόνια που έχω εικόνα για το τι συμβαίνει στην Περιφέρειά μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ίδια εικόνα μετέφερε και η αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης, Ελένη Ιντζεπελίδου, όπου επιβεβαίωσε ότι μεγάλο μέρος του μοναστηριού του Ιωάννη του Θεολόγου, έχει υποστεί ζημιές από τη φωτιά, ενώ κάηκαν και σπίτια.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Μέχρι και την τελευταία στιγμή, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούσαν 14 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Για τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, ζητήθηκε περαιτέρω ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων από όμορες περιφέρειες.

Συνολικά, επιχειρούν 158 Πυροσβέστες, με 9 πεζοπόρα τμήματα και 43 οχήματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Άγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Πως θα μοιραστεί σε όλη την Επικράτεια

Peristeri News

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας η τελετή αφής του Αγίου Φωτός (vid)

Peristeri News

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως η ελληνική αντιπροσωπεία

Peristeri News

Leave a Comment