PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μαθητών Περιστερίου


Από Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου μετά τις συναντήσεις με τον Διευθυντή του ΙΚΑ Περιστερίου και τη Διοίκηση του Κέντρου Υγείας Περιστερίου σχετικά με τους ανασφάλιστους γονείς

Πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2012 με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» συνάντηση με τον Διευθυντή του ΙΚΑ Περιστερίου κ. Μπεκιάρη.

Θέμα της συνάντησης ήταν να μπορέσουν οι μαθητές του δήμου μας, των οποίων οι γονείς είναι ανασφάλιστοι, να έχουν ιατρική παρακολούθηση.

Το ΔΣ του συλλόγου τόνισε ότι η εκρηκτική αύξηση της ανεργίας, η μακροχρόνια ανεργία και η ανασφάλιστη εργασία μεταναστών, οδηγεί πολλά παιδιά να είναι ανασφάλιστα, και να στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Το δεδομένο αυτό, δημιουργεί ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση για τη σχολική κοινότητα, αφού στερεί το αγαθό της περίθαλψης από ομάδα μαθητών μας, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να αποτελέσει δυνητικά έναν επικίνδυνο παράγοντα για το σύνολο των μαθητών.

Με αυτό το σκεφτικό το ΔΣ ζήτησε από τη διοίκηση του ΙΚΑ να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών και να εξασφαλίσει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους μαθητές των οποίων οι γονείς είναι ανασφάλιστοι.

Η απάντηση που έλαβε ο σύλλογος, ήταν ότι για το θέμα της φαρμακευτικής κάλυψης, αλλά και των ιατρικών εξετάσεων των μαθητών δεν μπορεί να βρεθεί λύση, με βάση τη νομοθεσία του οργανισμού.

Ωστόσο, για το αίτημα του συλλόγου σχετικά με την ιατρική παρακολούθηση των μαθητών που στερούνται ασφάλισης, συμφωνήθηκε με μια απλή βεβαίωση από το σχολείο που θα αναφέρει το όνομα του μαθητή και το ότι φοιτά σε συγκεκριμένο σχολείο του Περιστερίου, καθώς και με μια απλή δήλωση του γονέα που θα δηλώνει ότι είναι ανασφάλιστος (τις οποίες ο γονέας θα προσκομίζει στο διευθυντή του ΙΚΑ), ο μαθητής θα μπορεί να εξετάζεται από τους γιατρούς. Θετικά εξετάζεται και ο εμβολιασμός αυτών των μαθητών, θέμα που θα απασχολήσει τη διοίκηση του ΙΚΑ προσεχώς.

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών είχε επίσης συνάντηση με τη διοίκηση του Κέντρου Υγείας Περιστερίου στη βάση του ίδιου προβληματισμού.

Η απάντηση που πήρε ήταν ότι οι ανασφάλιστοι μαθητές, θα μπορούν να εξετάζονται στο κέντρο υγείας, χωρίς την καταβολή του αντίστοιχου εισιτηρίου, για το διάστημα 8πμ-8μμ.

Δωρεάν θα γίνεται η χορήγηση των εμβολίων μαντού και φυματίωσης.

Ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο να μπορέσουν στο μέλλον οι μαθητές να κάνουν τις επείγουσες αιματολογικές εξετάσεις, ΑΝ το κέντρο αποκτήσει τα αντιδραστήρια που χρειάζονται και τα οποία λείπουν.

Ο σύλλογος των εκπαιδευτικών το αμέσως επόμενο διάστημα θα κάνει συνάντηση με τη διοίκηση του Αττικού νοσοκομείου, προκειμένου να κάνει γνωστό το αίτημά του για φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων μαθητών μας, καθώς και για την ανάγκη να αποκτήσει το κέντρο υγείας του Δήμου μας τα αντιδραστήρια που χρειάζεται για τις αιματολογικές εξετάσεις.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» μετά τις συναντήσεις με το διοικητή του ΙΚΑ Περιστερίου, και τη διοίκηση του Κέντρου Υγείας Περιστερίου σχετικά με τους ανασφάλιστους μαθητές μας ενημερώνει ότι:

Όσοι γονείς είναι ανασφάλιστοι μπορούν να απευθύνονται στο ΙΚΑ για να εξεταστεί το παιδί τους. Απαραίτητα είναι:

1. Μια απλή βεβαίωση από το σχολείο που θα αναφέρει το όνομα του μαθητή και το σχολείο του Περιστερίου που φοιτά.
2. Μια απλή δήλωση του γονέα που θα δηλώνει ότι είναι ανασφάλιστος.

Ο γονιός θα προσκομίζει τα παραπάνω χαρτιά στο διευθυντή του ΙΚΑ και ο μαθητής θα μπορεί να εξετάζεται από τους γιατρούς.

Για το κέντρο υγείας Περιστερίου:

Οι ανασφάλιστοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στο κέντρο υγείας, 8πμ-8μμ, για να εξεταστούν οι μαθητές μας ΔΩΡΕΑΝ.
Δωρεάν θα γίνονται το μαντού και το εμβόλιο της φυματίωσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment