PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιαπωνία: Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε


Ο Σίνζο Αμπε υπέκυψε στα τραυμάτά του, ανακοίνωσαν πηγές του κυβερνώντος κόμματος στην Ιαπωνία. Ο Ιάπωνας πρώην πρωθυπουργός κατέληξε λίγες ώρες μετά τα πυρά που δέχτηκε πισώπλατα κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε προεκλογική εκστρατεία, σε μια από τις πιο σημαντικές πράξεις πολιτικής βίας που συγκλονίζουν τη χώρα στη μεταπολεμική εποχή.

Πυροβολήθηκε δύο φορές στο λαιμό και την αριστερή κλείδα γύρω στις 11.30 τοπική ώρα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Νάρα, την πόλη όπου δέχθηκε την δολοφονική επίθεση.

Ήταν 67 ετών και ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας.

Μιλώντας στους δημιογράφους, οι ιατροί του νοσοκομείου (Nara Medical University Hospital) όπου μεταφέρθηκε μετά την επίθεση, ανέφεραν ότι το τραύμα του Άμπε ήταν βαθύ και έφτασε στην καρδιά του. Υπέστη επίσης μικρό τραύμα στην δεξιά πλευρά του λαιμού του. Οι γιατροί προσπαθούσαν για τεσσεράμισι ώρες να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά ήταν ήδη σε καρδιοπνευμονική ανακοπή όταν έφτασε στο νοσοκομείο. Είχε χάσει επίσης πολύ αίμα, παρά τη μετάγγιση αίματος που πραγματοποιήθηκε. Σύμφωνα με το νοσοκομείο, ο Άμπε πέθανε από απώλεια αίματος.

Το ιατρικό προσωπικό είπε επίσης ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει θραύσματα σφαίρας στο σώμα του, απλώς ότι τα τραύματα ταίριαζαν με εκείνα που συνήθως σχετίζονται με πυροβολισμούς.

Η επίθεση ενός από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους ηγέτες της Ιαπωνίας συγκλόνισε μια κοινωνία όπου η βία είναι σπάνια και μόνο λίγοι άνθρωποι έχουν όπλα. «Πρόκειται για μια αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας που είναι εντελώς ασυγχώρητη», δήλωσε ο Φούμιο Κισίντα, ο σημερινός πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, πριν την είδηση ότι ο Άμπε έφυγε από τη ζωή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment