Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιαπωνία: Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός Γιασουχίρο Νακασόνε

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Πέθανε σε ηλικία 101 ετών ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιασουχίρο Νακασόνε, όπως μετέδωσε το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ο Γιασουχίρο Νακασόνε, πρωθυπουργός από το 1982 ως το 1987, είχε καλλιεργήσει στενές σχέσεις με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν κι ενεπλάκη σε σφοδρή σύγκρουση με τη γραφειοκρατία της ασιατικής χώρας στην προσπάθειά του να προωθήσει σαρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο Νακασόνε αύξησε το κύρος και την επιρροή της χώρας του μεν, αλλά δεν κατάφερε να φέρει σε πέρας – όπως οραματιζόταν – την αναθεώρηση του ειρηνιστικού μεταπολεμικού ιαπωνικού Συντάγματος – ουσιαστικά καταρτίστηκε καθ’ υπαγόρευση των ΗΠΑ – προκειμένου να αλλάξει η εντολή των ένοπλων δυνάμεων ώστε το Τόκιο να διαδραματίζει πιο ενεργό ρόλο σε διεθνές επίπεδο.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πυροβολισμοί έξω από σχολείο στην Τουρκία

Peristerinews.gr Newsroom

Σι Τζινπίνγκ – Τραμπ: Νέα συνάντηση κορυφής στις ΗΠΑ

Peristerinews.gr Newsroom

Η κλιμάκωση των Χούθι ανησυχεί και την Κίνα

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment