PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η Βουλή της Λιβύης καταψήφισε τη συμφωνία Τρίπολης – Τουρκίας


Το κοινοβούλιο της Λιβύης καταψήφισε τη συμφωνία Τρίπολης – Ερντογάν για την στρατιωτική συνεργασία και την ασφάλεια, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης και ψήφισε ομοφώνως για την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Τουρκία.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων ανακοίνωσε ότι το κοινοβούλιο θα ζητήσει την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ζήτησε την ανάληψη δράσης από την διεθνή και την αραβική κοινότητα για να αποτραπεί η ανάμειξη της Τουρκίας στην Λιβύη.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης Αγκίλα Σαλέχ κατηγόρησε την Τουρκία για «αρπακτικές διαθέσεις» στη Λιβύη και τόνισε ότι ο Σάρατζ «δεν είναι εξουσιοδοτημένος για την υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας».

Στο πλαίσιο της εν λόγω συμφωνίας, η τουρκική Βουλή έχει εγκρίνει την αποστολή στρατευμάτων στην Λιβύη μετά από πρόσκληση της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας του Φαγιέζ αλ Σάρατζ, προκαλώντας έντονες διεθνείς αντιδράσεις.

Προειδοποιήσεις στην Αγκυρα να μην στείλει στρατεύματα στην Λιβύη έχουν απευθύνει ΗΠΑ, ΕΕ, ο Αραβικός Σύνδεσμος αλλά και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment