PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η Τουρκία επικήρυξε τον Ενές Καντέρ για 530.000 δολάρια


Έναντι του ποσού των 530.000 δολαρίων επικήρυξε η Τουρκία τον Ενές Καντέρ Φριντόμ, έναν ένθερμο επικριτή των παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως.

Με την κίνηση αυτή, η Τουρκία θεωρεί τον πρώην μπασκετμπολίστα ως καταζητούμενο τρομοκράτη και ζητά έναντι αδράς αμοιβής πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του νυν free agent στο ΝΒΑ.

Το Turkish Minute υποστηρίζει ότι το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε τη «Λίστα Καταζητούμενων Τρομοκρατών», στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο 30χρονος NBΑερ, ο οποίος κατηγορείται ότι είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Δεν είμαι ο μόνος. Υπάρχουν τόσοι πολλοί αθώοι δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί, αθλητές, ακτιβιστές και εκπαιδευτικοί σε αυτή τη λίστα. Τώρα η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας της τουρκικής κυβέρνησης», σημείωσε ο Καντέρ στις πρώτες του δηλώσεις.

Σημειώνεται ότι ο Καντέρ έχει ασκήσει κριτική στο Ερντογάν όλα αυτά τα χρόνια, αποκαλώντας τον «δικτάτορα» και τον «Χίτλερ του αιώνα μας». «Λόγω της πλατφόρμας μου, όποτε λέω κάτι, πηγαίνει παντού και η τουρκική κυβέρνηση το μισεί αυτό», δήλωσε ο Καντέρ στη NY Post αυτή την εβδομάδα. «Το έχουν βαρεθεί και είπαν “Φτάνει πια” και κάνουν ό,τι μπορούν για να μου κλείσουν το στόμα».

Ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Instagram αναφέρει: «Δεν το πιστεύω ότι φτάσαμε στο σημείο που παίζεται η ζωή μου. Αν σκοτωθώ στο εγγύς μέλλον, το καθεστώς Ερντογάν είναι υπεύθυνο για αυτό. Γιατί η κυβέρνηση Μπάιντεν, το ΝΑΤΟ και οι Δυτικοί ηγέτες σιωπούν και εξακολουθούν να προσπαθούν να έχουν διπλωματικές σχέσεις με αυτές τις δικτατορίες;»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment