PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η Τουρκία δεν θα δεχθεί πίσω πρόσφυγες που έχουν ήδη φτάσει στην Ευρώπη


Η συμφωνία επανεισδοχής από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία δεν αφορά πρόσφυγες οι οποίοι έχουν ήδη φθάσει στο έδαφος της Ε.Ε., αλλά μόνον για όσους αρχίσουν να φτάνουν μετά την εφαρμογή της συμφωνίας, ξεκαθάρισε ο Τούρκος υπουργός για Υποθέσεις Ε.Ε. Βολκάν Μποζκίρ.

Η Τουρκία θα αρχίσει να δέχεται πίσω πρόσφυγες από την Ελλάδα μόνον όταν όσοι πρόσφυγες έχουν ήδη φθάσει στο ευρωπαϊκό έδαφος θα έχουν εγκατασταθεί σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, με βάση τις γνωστές ποσοστώσεις.

Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού έγιναν στο κρατικό πρακτορείο Anadolu Agency την Πέμπτη.

Ο κ. Μποζκίρ τόνισε ακόμη ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στην Ε.Ε. να κάνει «διαλογή» προσφύγων, παίρνοντας για παράδειγμα μόνον γιατρούς ή μηχανικούς έναντι άλλων προσφύγων με χαμηλότερη ειδίκευση.

Εγγύηση για κάτι τέτοιο θα αποτελέσει η Υπηρεσία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ.

Ο υπουργός σημείωσε ακόμη ότι η Άγκυρα θα έχει εναρμονιστεί με το πλαίσιο της συμφωνίας μέχρι την 1η Μαΐου και κάλεσε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υποστηρίξουν αυτό το «ιστορικό βήμα».

Στις 7 Μαρτίου, η Τουρκία πρότεινε συμφωνία με βάση την οποία για κάθε Σύρο πρόσφυγα ο οποίος θα επιστρέφει από την Ε.Ε. (βασικά από την Ελλάδα) στο τουρκικό έδαφος, ένας άλλος Σύρος πρόσφυγας θα μετεγκαθίσταται απευθείας από την Τουρκία σε κάποια χώρα – μέλος της Ε.Ε.. Η πρόταση έχει ως στόχο να λειτουργήσει ως αντικίνητρο για τους πρόσφυγες, ώστε να μην επιβιβάζονται σε δουλεμπορικές βάρκες και να προσπαθούν να φθάσουν στην Ελλάδα παράτυπα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment