PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η Τουρκία ακύρωσε αγορά πυραυλικού συστήματος από την Κίνα


Ακύρωσε η Τουρκία τον διαγωνισμό για την αγορά συστήματος πυραυλικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς, αξίας 3,4 δισ. δολαρίων, που το 2013 είχε προσωρινά κατακυρωθεί στην Κίνα.

Η Τουρκία είχε επιλέξει την εταιρεία China Precision Machinery Import and Export Corp στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τη συμφωνία το 2013 –προκαλώντας τις ανησυχίες των δυτικών συμμάχων της Άγκυρας– αλλά αποφάσισε τελικά αντ’ αυτού να κατασκευάσει η ίδια ένα τέτοιο σύστημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Ένας αξιωματούχος από την γενική γραμματεία αμυντικής βιομηχανίας (SSM) της Τουρκίας –επικεφαλής των διαπραγματεύσεων σε τεχνικό επίπεδο με την Κίνα– είχε δηλώσει τον Ιούλιο πως ένα μεγάλο εμπόδιο ήταν ο δισταγμός της Κίνας να προβεί σε μεταφορά τεχνολογίας που θα έδινε στην Τουρκία την τεχνογνωσία να λειτουργήσει το σύστημα και να το αναπαράγει.

«Η επιτροπή (της αμυντικής βιομηχανίας) αποφάσισε να ακυρώσει το τρέχον πρόγραμμα και να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου συστήματος αντιαεροπορικής και πυραυλικής άμυνας με εσωτερικά μέσα», υπογράμμιζε η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment