PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Η συζήτηση για την αναδιάρθρωση υποθηκεύει τις προσπάθειες της κυβέρνησης»


Τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

«Η δημόσια συζήτηση για το εθνικό πρόβλημα του χρέους είναι λυτρωτική για τον τόπο, αλλά η συζήτηση περί αναδιάρθρωσης υποθηκεύει τις προσπάθειες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης σe συνέντευξή του στην τηλεόραση της ΝΕΤ.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις επιλογές των στελεχών στο δημόσιο και το νέο μισθολόγιο, επισημαίνοντας ότι θα αποτελέσει εργαλείο εξέλιξης και προόδου για την αποδοτικότητα της δημόσιας Διοίκησης, προσθέτοντας ότι με την καθιέρωση των 40 ωρών εργασίας στο δημόσιο, θα επιτευχθεί εξοικονόμηση άνω του 1 δισ. ευρώ. Αναφερόμενος στην υπόθεση των υποβρυχίων τόνισε ότι εάν βρεθούν στοιχεία η έρευνα θα επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα εκτός του κ. Τσοχατζόπουλου.

Ο κ. Ραγκούσης διέψευσε τα σενάρια περί διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ενώ επισήμανε ότι η δημόσια συζήτηση για το εθνικό πρόβλημα του χρέους είναι λυτρωτική για τον τόπο, ωστόσο -όπως είπε- η συζήτηση περί αναδιάρθρωσης υποθηκεύει τις προσπάθειες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. «Η αναδιάρθρωση είναι μία λύση του προβλήματος, αλλά το θέμα είναι τι είδους αναδιάρθρωση και με τι συνέπειες», είπε ο υπουργός.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η χώρα μας έχει πείσει τη διεθνή κοινότητα πως δουλεύει για την αναίρεση των αιτιών που προκάλεσαν το χρέος και επανέλαβε την κυβερνητική δέσμευση να αποκατασταθούν οι αδικίες σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες που θίχθηκαν περισσότερο απ’ ότι έπρεπε.

Ακόμα, προανήγγειλε εντός του Μαΐου την έναρξη της δημόσιας συζήτησης για το νέο θεσμικό πλαίσιο ελέγχου του πόθεν έσχες των πολιτικών και των οικονομικών των κομμάτων, λέγοντας ότι πλέον δεν θα επικρέμεται καμία σκιά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment