PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Η σημασία της εκπαιδευτικής υποστήριξης στο Πανεπιστήμιο


Τόσο στην επαγγελματική όσο και την ακαδημαϊκή μας πορεία, υπάρχει η άτυπη αντίληψη ότι πρέπει διαρκώς να καταβάλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να θεωρηθούμε επαρκείς και κατάλληλοι, με αυτό πολλές φορές να επιδρά ζημιογόνα σε άλλες πτυχές της ζωής μας, και πρωτίστως στην υγεία μας, ψυχικής και σωματικής.

Παρότι η εκπαιδευτική υποστήριξη είναι συνηθέστερη – έως και υποχρεωτική –  στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σχετικές αναφορές φαίνεται να προκαλούν δυσχέρεια και ερωτηματικά στον Πανεπιστημιακό τομέα.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι η κυρίαρχη πλευρά μας, είναι η ανθρώπινη, και ότι μόνο εμείς είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε τις ανάγκες μας καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Η αναζήτηση βοήθειας και υποστήριξης όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, δεν αποτελεί στην ουσία παρά μέρος μιας αποτελεσματικής διαχείρισης σε περίοδο κρίσης.

Η υποστήριξη φοιτητικών εργασιών από την InstaPen δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές να διατηρήσουν τις καλές επιδόσεις τους, και να ενισχύσουν το επαγγελματικό τους προφίλ, χωρίς να χρειάζεται να διαχειριστούν επιπλέον άγχος και τις συνέπειες αυτού σε περιόδους που δεν υπάρχει διαθέσιμος εναλλακτικός τρόπος αντιμετώπισης.

Τι κερδίζει πραγματικά ένας φοιτητής που επιλέγει να λάβει την υποστήριξη επαγγελματιών για τις φοιτητικές του εργασίες;

Τα 2 μεγαλύτερα πλεονεκτήματα αναλύονται στη συνέχεια του peristerinews.gr .

  • Γνώσεις με βάθος:

Η απόφαση ανάθεσης μιας πανεπιστημιακής εργασίας σε κάποιον τρίτο, πολύ πιθανόν να δημιουργεί συναισθήματα αβεβαιότητας και αμφιβολίας ως προς τα αποτελέσματα, αλλά και να γεμίζει ενοχές το ίδιο το άτομο. Αυτό που όμως δεν αναφέρεται, είναι ότι υπάρχει διαφοροποίηση στον τρόπο διαχείρισης αυτής της συνεργασίας. Η μία επιλογή, είναι σαφώς μια 100% “απαλλαγή” από αυτό το καθήκον. Η άλλη όμως, με προοπτικές προσωπικής εξέλιξης, είναι η συνεχής επικοινωνία με τον επαγγελματία, ώστε να υπάρχει παράλληλη επεξήγηση των επιμέρους βημάτων, καθώς και η προσωπική μελέτη μετά το πέρας της ολοκλήρωσης. Έτσι, το “έτοιμο” προϊόν, δεν αποτελεί  ουσιαστικά παρά ένα επιπλέον ερέθισμα γνώσεων και κατάρτισης, ενώ η στενή επικοινωνία με κάποιον που διαθέτει περισσότερες γνώσεις από εμάς, μπορεί να μας προσφέρει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο για εμβάθυνση και να εξάψει περισσότερο την περιέργειά μας στο γνωστικό αντικείμενο.

  •  Επαγγελματικό προφίλ και ψυχική υγεία: 

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση, η μάλλον ο τρόπος εφαρμογής της στη χώρα μας, συνδυαστικά με άλλα πιθανά προσωπικά βάσανα, μπορεί να καταλήξουν να επιβαρύνουν ένα φοιτητή έως το σημείο καμπής του, κάτι που σίγουρα θα αφήσει αρνητικό αντίκτυπο στη συνολική (ανοδική) του πορεία. Για το λόγο αυτό, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα τόσο των ακαδημαϊκών επιτευγμάτων όσο και της καλής ψυχικής υγείας του ατόμου και της αυτο-εικόνας του,  δύο παράγοντας που αλληλεπιδρούν κυκλικά ο ένας με τον άλλον, είναι χρήσιμο έως και απαραίτητο να απευθύνεται κάποιος σε έναν γνώστη του αντικειμένου, πρόθυμο να αναλάβει την καθοδήγηση και επαρκή στήριξη του φοιτητή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Αντικείμενα που υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι

Peristeri News

Leave a Comment