PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Η Σχολική Μελέτη των παιδιών και ο ρόλος των γονέων


Η μεγαλύτερη πρόκληση των γονέων σε ότι αφορά την σχολική εικόνα των παιδιών τους είναι να μετατρέψουν τα παιδιά σε ανεξάρτητους και υπεύθυνους μαθητές.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι γονείς αποφασίζουν να εμπλακούν στις καθημερινές σχολικές εργασίες των παιδιών, κυρίως διότι πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτόν συμβάλλουν στη βελτίωση της μαθησιακής εικόνας των παιδιών και ταυτόχρονα μειώνουν τα επίπεδα της ανασφάλειας που μπορεί να νιώθουν οι ίδιοι.

Η ανάμειξη των γονέων στην καθημερινή σχολική μελέτη των παιδιών ελλοχεύει κινδύνους και είναι πιθανό να οδηγήσει τελικά στην λανθασμένη προετοιμασία για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας.

Είναι σημαντικό τα παιδιά να μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα μέσα στο πλαίσιο αυτό και να χτίσουν τη σχολική τους αυτοπεποίθηση.

Πως όμως πρέπει να λειτουργήσουν οι γονείς και με ποιο τρόπο μπορούν να ωφελήσουν τα παιδιά;

Η Ειδική Παιδαγωγός και μητέρα Μαρία Κώστα Ζώτου συζητά με τη δημοσιογράφο και εξίσου μητέρα, κ. Εύη Φραγκάκη για τη σχολική μελέτη και τον σημαντικό ρόλο των γονέων.

Παρακολουθήστε το βίντεο με τις επιστημονικές συμβουλές και επικοινωνήστε με τη Μαρία μέσα από το κανάλι ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ και τα αντίστοιχα social media, για όλες τις απορίες, τα σχόλια και τους προβληματισμούς για τη συγκέντρωση ως δεξιότητα στη σχολική καθημερινότητα.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες: https://xarismatikapaidia.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αξεσουάρ και συσκευές που μας είναι απαραίτητα για λόγους υγείας

Peristeri News

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Leave a Comment