PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η Ρωσία θα συνεχίσει να πλήττει «θέσεις τρομοκρατών» στη Συρία


Η Ρωσία ξεκαθάρισε την Τρίτη ότι η αποχώρηση μέρους των δυνάμεών της από τη Συρία δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν τα αεροπορικά πλήγματα κατά «θέσεων τρομοκρατών» στην αραβική χώρα.

Σχετικές δηλώσεις, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, έγιναν από Ρώσο αξιωματούχο ο οποίος βρίσκεται στη Συρία.

Η Ρωσία πλήττει θέσεις του Ισλαμικού Κράτους και του συνδεόμενου με την Αλ Κάιντα Μετώπου Αλ Νούσρα, ωστόσο πλήττει και σειρά οργανώσεων της συριακής αντιπολίτευσης οι οποίες στηρίζονται από τη Δύση, την Τουρκία και τις σουνιτικές, αραβικές μοναρχίες του Κόλπου.

Ρωσικά αεροσκάφη, την ίδια ώρα, άρχιζαν να αποχωρούν από τη Συρία, με βάση τις εντολές του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν για μερική αποχώρηση.

Σε υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη απογειώνονται από την αεροπορική βάση της Χμεϊμίμ, την Τρίτη το πρωί.

Δυτικοί αξιωματούχοι χαιρέτισαν τη ρωσική κίνηση, θεωρώντας ότι λειτουργεί ως πίεση στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ να εμπλακεί σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τη συριακή αντιπολίτευση.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες βρίσκονται στη δεύτερη ημέρα του νέου γύρου τους, υπό τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ Στάφαν Ντε Μιστούρα στη Γενεύη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment