PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία για την αύξηση των δημοτικών τελών στο Δήμο Περιστερίου


Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου σε ανακοίνωση της καταγγέλλει την αύξηση των δημοτικών τελών στο Δήμο Περιστερίου, από την Διοίκηση Παχατουρίδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε μια περίοδο που η ακρίβεια έχει εκτοξευτεί και τα λαϊκά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν σοβαρό ζήτημα επιβίωσης η Διοίκηση Παχατουρίδη με fast track διαδικασίες πέρασε αύξηση των Δημοτικών τελών 10% περίπου.

Συγκεκριμένα αποδέχτηκε την εισήγηση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου με πρόσχημα της αύξηση του κόστους υλικών και παροχής υπηρεσιών.

Η απόφαση προβλέπει:

Η απόφαση αυτή έρχεται την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προχωρά στην επιβολή ενός ακόμα χαρατσιού, του τέλους ταφής απορριμμάτων με το οποίο ο Δήμος Περιστερίου καλείται να πληρώσει επιπλέον 1,25 εκατομμύρια ευρώ για την ταφή των απορριμμάτων.

Η Διοίκηση Παχατουρίδη αντί να εναντιωθεί στην απόφαση αυτή, όχι μόνο σιωπά, αλλά βρίσκει ως «λύση» την αύξηση των Δημοτικών τελών. Δηλαδή στη μείωση ακόμα παραπάνω του εισοδήματος των λαϊκών νοικοκυριών.

Στην συνεδρίαση αυτή οι Δημοτικές κινήσεις της Αριστεράς αρνήθηκαν να πάρουν μέρος αφού η διοίκηση Παχατουρίδη δεν δέχτηκε να μεταθέσει την συνεδρίαση όπως ζητούσαν οι άλλες δημοτικές κινήσεις επειδή αυτή πραγματοποιούταν την ημέρα που οι εργαζόμενοι στους Δήμους απεργούσαν με απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου καταγγέλλει την απόφαση της Διοίκησης Παχατουρίδη που στα μουλωχτά πέρασε μια απόφαση βαθιά αντιλαϊκή.

Την καλούμε να πάρει πίσω την απόφαση για την αύξηση των δημοτικών τελών που μεταφέρει νέα βάρη στις πλάτες των λαϊκών νοικοκυριών.

Το νέο αντιλαϊκό χαράτσι δεν πρέπει να περάσει».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment